Alibaba Toptan Alışveriş Sitesi Hakkında Merak Edilenler

B2B platformunda hizmet vermekte olan Alibaba toptan alışveriş sitesi hakkında tüm merak edilenler...
Alibaba Toptan Alışveriş Sitesi Hakkında Merak Edilenler

Alibaba Group bünyesinde hizmet vermekte olan Çinli site, uluslararası alanda hizmet vermek isteyen işletmeleri toptan alışveriş yapmak isteyen kullanıcılarla bir araya getirmektedir. İşletmelerin ihtiyacı olabilecek hemen her ürünü satışa sunan Alibaba.com, ucuzu fiyat seçenekleri ve geniş ürün yelpazesiyle bugün Türkiye'de dahil olmak üzere dünyanın en büyük ticari faaliyetlerine sahip ülkelerini içerisinde barındırmaktadır. Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.

Alibaba Nedir?

Alibaba

Ucuz fiyata toptan alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların tercihi Alibaba.com, 1999 yılından bu yana dünyanın birçok farklı noktasında ki işletmelere ürün tedarik etmektedir. ABD'nin en popüler alışveriş siteleri arasında yer alan Amazon ve eBay dahil olmak üzere milyonlarca satıcının ürünlerini tedarik aettiği Alibaba.com, yalnızca toptan ürün siparişi vermenizi değil, aynı zamanda üretici veya tedarikçi olarak toptan ürün satmanıza da izin vermektedir. Kısacası aradığınız her ürünü en uygun fiyata satın alabileceğiniz Çinli site hakkında merak edilen her soruyu bu yazımda yanıtladım. Alibaba'yı daha yakından tanımanıza ve profesyonelce kullanmanıza yardımcı olacak yepyeni içeriğimle siz değerli okurlarıma keyifli alışverişler diliyorum... 

 

Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?

alibaba-016.jpg

İşletmelerin ve bireysel müşterilerin hem uluslararası hem de yerel olarak ürün alıp satmasına olanak sağlayan Alibaba.com, 200'den fazla ülkede 3.5 milyonu aşkın satıcısıyla aradığınız hemen her şeyi kolaylıkla bulmanıza olanak sağlamaktadır. Aliexpress'ten farklı olarak toptan alımlar üzerine kulan Alibaba, siparişlerinizi daha ucuz fiyata satın alma imkanı sunuyor. Peki Alibaba üzerinden alışveriş yapman zor mu? diye merak eden okurlarım oluyor. Aslına bakarsanız Alibaba'dan alışveriş yapmak tıpkı diğer internet sitelerinde olduğu gibi son derece basit ve kolay bir işlemdir. Alibaba üzerinden toptan alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımları sırasıyla listeledim. İşte Alibaba alışveriş işlemleri için yapmanız gerekenler;

  • Alibaba üyelik hesabı oluşturun,
  • İhtiyacınız olan ürün grubunu seçin,
  • Satıcıya mesaj gönderin,
  • Anlaşmanız durumunda siparişinizi onaylayın.

Dünyanın en popüler toptan alışveriş sitesi olarak ön plana çıkan Alibaba.com, toplamda 55 milyonu aşkın kullanıcısıyla şüphesiz en çok tercih edilen e-ticaret platformları arasında yer alıyor. Tüm bunlara rağmen bazı kullanıcılar Çin'den toptan sipariş verme konusunda bir hayli tedirginlik yaşadığı görülmektedir. Peki ya Alibaba'da güvenli alışveriş nasıl yapılır? Kullanıcılar tarafından sıklıkla yöneltilen bu soruyu detaylı olarak inceledik. Öncelikle Alibaba'nın ticaret güvencesi kapsamında tüm müşterilerini koruma altına aldığını hatırlatmak isterim. O halde yapmanız gereken neler kalıyor? İşte sorunun yanıtı..

  • Satıcının şirket profilini inceleyin. Şirket profili, mağaza hakkında tüm detayları göstermekle beraberinde Alibaba tarafından doğrulanmış veya doğrulanmamış hesap olup olmadığını detaylı bir şekilde sunmaktadır. 
  • Tedarikçinizle iletişim kurun. Bu durum Alibaba'dan güvenli alışveriş yapmanın kuşkusuz ikinci şartı olarak bilinmektedir. Alibaba satıcınızla iletişim kurmak için mağaza sahibine mesaj gönderebilir, satın almak istediğiniz ürünün ömrneğini talep edebilir ve mağaza detayları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Mağaza yorumlarını ve derecelendirmelerini inceleyin. Alibaba üzerinden sorunsuz bir alışveriş yapmak istiyorsanız tıpkı Aliexpress'te olduğu gibi mağaza derecelerine göz atabilirsiniz. Peki ya mağaza yorumları ve dereceleri ne anlama geliyor? Aslında bu bilgiler mağazadan daha önce alışveriş yapmış veya mağaza yöneticisiyle iletişime geçmiş müşteriler tarafından verilen değerlendirmeler olarak bilinmektedir. Bu sayede bir mağaza hakkında ortak sorunları, önerileri ve şikayetleri kolayca öğrenebilirsiniz. 
  • Marka ürünler almayın. Şimdi bunun ne anlama geldiğini soracaksınız. Marka ürün almayın ibaresi kalitesiz ürünlere yönelmeniz anlamına gelmiyor. Aslına bakarsanız Alibaba tedarikçileri dünyanın önde gelen markalarını satma yetkisine sahip değildir. Örneklendirecek olursak Alibaba'da Nike, Adidas, Lacoste vb. markaların tedarikçileri bulunmamaktadır. Eğer bir satıcı size elindeki bu ve benzeri markaların orjinal olduğunu iddia ediyorsa kesinlikle güvenilir bir ticaret söz konusu olmayacaktır. 

Alibaba Güvenilir mi?

Alibaba

Alibaba dünya üzerinde 55 milyon aktif kullanıcısıyla şüphesiz en popüler toptan alışveriş sitesi olarak biliniyor. Birbirinden farklı milyonlarca ürünü en hesaplı fiyata satın alabileceğiniz Çinli e-ticaret sitesi, mobilyadan kıyafete, tüketici elektroniğinden otomobil parçaları ve aksesuarlarına, spor ve eğlence malzemelerinden iş makinelerine, güzellik ve kişisel bakım ürünlerinden araç ve donanım malzemelerine, ev ürünlerinden saat, takı ve gözlüğe kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

1999 yılından bu yana ticari faaliyetlerine devam eden site, özellikle son zamanlarda artan müşteri potansiyeliyle adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Türk kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi gören Alibaba.com, hem toptan ürün alımı hem de satışı için harika bir platform! Buraya kadar her şey güzel görünüyor. Şimdi bu sitenin güvenilirliğinden emin olmanız gerekecek. Öyleyse Alibaba Güvenli mi? sorusuna hemen yanıt bulalım.

Alibaba, tıpkı eBay ve Amazon gibi çevrimiçi alışveriş sitelerinden farklı olarak B2B platformunda hizmet vermekte olan büyük bir alışveriş sitesidir. Yani site üreticilerden ve tedarikçilerden oluşmaktadır. İşletmeden işletmeye satış prensibine sahip Çinli grup, Türkiye'de dahil olmak üzere 200'den fazla ülkede hizmet veriyor. Tüm bu hizmetlerini geniş bir güvenlik önlemleri dahilinden gerçekleştiren site, her kullanıcısına yaşanabilecek olumsuz bir durum karşısında %100 para iadesi sunuyor. Kısacası Alibaba diğer bir çok e-ticaret platformuna göre çok daha güvenli bir hizmet sunuyor.

Alibaba'da Güvenilir Tedarikçi Nasıl Bulunur?

alibaba-003.jpg

Alibaba'nın dünyanın dört bir yanında hizmet vermekte olan en popüler toptan alışveriş platformu olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Bu site tüm kullanıcılarına aradığını her şeyi kolayca bulmasına olanak sağladığı gibi en ucuz fiyata kaliteli alışverişin kapılarını aralıyor. Müşteriler Alibaba üzerinden toplu siparişler verirken aynı zamanda sitesinin sunmakta olduğu birbirinden farklı indirim fırsatlarından yararlanabiliyor. Tüm bunların yanı sıra müşteriler Alibaba alışverişlerinin güvenilir olduğundan emin olmak istiyor. Peki Alibaba'da her tedarikçi güvenilir mi?

Her şeyden önce Alibaba üzerinden gerçekleştireceğiniz sipariş işlemlerinin Altın Tedarikçi üyelerden yapıldığına emin olmanız gerekmektedir. Öte yandan Alibaba alışverişlerinizi daha güvenli hale getirecek bir kaç ipucunu sizlerle paylaşacağım. Alibaba'da güvenli tedarikçi bulmak isteyen kullanıcıların;

  • Altın Tedarikçi hesabını tercih edin,
  • Satıcının yanıt oranını kontrol edin,
  • Doğrulanmış tedarikçileri tercih edin,
  • Satıcınızla iletişime geçerek merak ettiklerinizi sorun,
  • Toplu alımlar öncesinde numune teklif edin.

Alibaba Üyelik İşlemleri

alibaba-013.jpg

Alibaba üyelik işlemleri tıpkı diğer alışveriş platformlarında olduğu gibi son derece basit ve ücretsizdir. Alibaba üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmenizin ardından Çin üzerinden ucuz fiyata toptan alışveriş yapabilirsiniz. Alibaba alışveriş sitesine üye olmak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken yolu adım adım anlatacağım. Tek yapmanız gereken adımları takip ederek kişisel Alibaba hesabınızı oluşturmak ve Çin'den ucuz fiyata toptan alışveriş yapmak olacak.

1. Adım: Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapın. Alibaba Türkiye sayfasına tek tıkla ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Adım: Ücretsiz Katıl butonuna tıklamak olacak. Tıklama işleminizin hemen ardından Alibaba kayıt işlemlerinizi başlatmış oalcaksınız.

3. Adım: E-posta adresinizi yazın. Bu işlemi tamamlamanızın ardından mail adresinize gönderilen postayı onaylayarak işlemlerinize devam edebilirsiniz.

4. Adım: Kişisel bilgilerinizi girin. Bu kısımda Alibaba sizden ülkenizi, adınızı, şirket adını, telefon numaranızı, e-posta adresinizi, Alibaba kullanım amacınızı ve şifre oluşturmanızı talep etmektedir. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girdiğinizden emin olun ve "Gönder" butonuna tıklayın.

Alibaba Üzerinden Satış Nasıl Yapılır?

alibaba-007.jpg

Kuşkusuz Alibaba dünyanın en büyük ve en popüler toptan alışveriş sitesi olarak biliniyor. İstatistikler Alibaba'nın dünya üzerinden 200'den fazla ülkede hizmet verdiğini ve 3.5 milyon satıcısıyla 50 milyonu aşkın kullanıcı ağına sahip olduğunu gösteriyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Açıkcası kendi çapında toptancılık yapan veya ürün üreten bir firmanın dünya piyasasına açılması ve hızla büyümesi anlamına geliyor. Evet evet yanlış duymadınız. Alibaba'da mağaza açarak ürünlerinizi dünyanın farklı noktalarında ki alıcılara ulaştırabilirsiniz. Peki Alibaba'da mağaza nasıl açılır? diye soracaksınız. Hemen açıklayayım.

Alibaba'da mağaza açmak ilk etapta ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Daha detaylı açıklayacak olursam Alibaba toplamda 50 ürünü geçmeyecek şekilde ücretsiz olarak mağaza açmanıza izin veriyor ancak dünya piyasasına katılmak ve kazancınızı hızla arttırmak istiyorsanız kesinlikle gold üyelik sahibi olmanızı öneririm. Ücretler yıllık olarak ödeniyor. Ürünlerinizi diğer mağazaların ürünlerinin önüne geçirebilirsiniz.

Öte yandan Alibaba'nın mağaza ayrıcalıklarından faydalanarak Türkiye'den dünyaya toptan ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi Alibaba'dan nasıl mağaza açmanız gerektiğini ele alayım. İşlemlerinizin daha kolay ve anlaşılır olması için adım adım anlatacağım.

  • Adım 1: Alibaba üyelik hesabı oluşturun. Bu işlem ister Alibaba'da satıcı olun isterseniz Alibaba üzerinden toptan alışveriş yapın ilk gerçekleştirmeniz gereken adım olacak.
  • Adım 2: Hesabınızı hem alıcı hem satıcı olarak işaretleyin. Bu adım son derece önemli olacak. Alibaba üyelik işlemlerinizi gerçekleştirirken bu siteyi ne amaçla kullanmak istediğinizi sormaktadır. Seçenekler arasında "Tedarikçi, Alıcı, İkisi" bölümleri yer alıyor. Siz bu adımda mağaza açmak istediğinizi göz önünde bulundurarak "Tedarikçi" butonuna baslamnız gerekmektedir. Aynı zamanda Alibaba'da satış yaparken üründe alabileceğinizi hatırlatarak "İkisi" seçeneğini tercih etmenizi öneririm.
  • Adım 3: Hesabınızı kişiselleştirin. Artık Alibaba üyelik işlemlerinizi tamamladınız ve mağaza açmanın vakti geldi. Bu adımda hesap profilinize girerek "Şimdi Kişiselleştirin" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu işlemi başlatmanız durumunda Alibaba Satıcı profilinizi detaylı olarak oluşturabilirsiniz. 
  • Adım 4: Altın tedarikçi hesabı satın alın. Yukarıda da belirttiğim gibi Alibaba'da verimli bir satıcı olmak istiyorsanız "Altın Tedarikçi" hesabına sahip olmanız gerekecek. Alibaba Altın Tedarikçi hesabına sahip olmak için hesabınız kısmında yer alan "Yükselt " butonuna tıklayın. Hemen ardından size sunulan 3 farklı fiyat ve özelliğe sahip paket seçeneğini tercih ederek mağazacılık işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Peki ya bu adımların hepsini gerçekleştirdim ancak Alibaba hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum diye sorar gibisiniz. Endişelenmenize gerek yok. Alibaba mağazacılık işlemlerinizi başlattığınızda size özel Türkçe konuşan Alibaba Türkiye departmanı iletişim numaranız üzerinden iletişime geçecek. 

Alibaba toptan ürün nasıl alınır?

Alibaba üzerinden ürün sipariş vermek isteyen kullanıcıların ilk olarak bu platformun nasıl çalıştığını anlaması gerekmektedir. B2B platformunda hizmet vermekte olan site, Çin başta olmak üzere dünyanın birçok farklı noktasından uygun fiyata ürün satın alma olanağı sunuyor. Peki bunca güzel avantajı içerisinde barındıran Alibaba.com'dan toplu sipariş nasıl verilir? diye soracaksınız. İşte sorunun cevabı..

Öncelikle kendinize ait bir Alibaba hesabı oluşturmakla başlamanız gerekmektedir. Hemen ardından hesabınıza giriş yaparak size uygun ürün seçeneğini bulabilirsiniz. Sonrasında ürünleri satın almak istediğiniz mağazayla iletişime geçin. Bu görüşme kapsamında minimum sipariş miktarını ve satın almak istediğiniz ürünün özellikleri hakkında bilgi isteyin. Tüm bu işlemleri gerçekleştirmenizin ardından artık fiyat ve ödeme bilgisi alabilirsiniz. Burada dikkat etmenizi istediğim şey, ödemelerinizi Ticaret Güvencesi kapsamında Alibaba.com üzerinden gerçekleştirmeniz. Aksi taktirde mağaza tarafından yaşayacağınız olumsuz durumlar karşısında Alibaba'dan hak talep edemezsiniz. 

Alibaba Altın Tedarikçi nedir?

Alibaba kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı Gold Supplier yani Altın Tedarikçi, muhtemelen siz değerli kullanıcılarında merak ettiği konular arasında yer alıyor. Aslında Alibaba'nın sunduğu bu seçenek, Alibaba üzerinden ürünlerini dünyaya satmak isteyen ücretli satıcı üyeliği anlamına geliyor. Kısacası Alibaba Altın Tedarikçi: dünyanın en büyük toptan alışveriş platformunda ücretli üyeliğe sahip satıcıları kapsamaktadır. Peki ya Alibaba Altın Tedarikçi hesabı ne işe yarıyor? diye soracaksınız. Hemen açıklayayım.

Alibaba ücretli üyelik hesabına sahip satıcılar, Alibaba'nın belirttiği kurallar çerçevesinde kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyor. Alıcı haklarını korumaya yönelik adımlar izleyen bu politikaya sahip satıcılar, güvenli alışverişin kapılarını aralıyor. Peki ya Altın Tedarikçi hesabı yalnızca alıcılara mı avantaj sağlıyor? Elbette ki hayır.. Gold Supplier üyeliğine sahip mağazalar ürünleri daha kolay satmakla kalmıyor, dünyanın dört bir yanında ki müşterilerine toptan ürün gönderiminde bulunabiliyor. Öte yandan bu hesaba sahip mağazalar kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmekle kalmıyor müşterilerin tüm merak ettiği soruları mesaj yoluyla göndermesine izin veriyor. Alibaba Altın Tedarikçi profiline sahip mağazaların ve müşterilerin sahip olduğu avantajları sıralayacak olursak;

  • Müşterilerin sorularını cevaplayabileceğiniz online mesaj merkezi,
  • Teklif talepleri değerlendirme ve cevap verme,
  • Tarafınıza iletilen soruları yanıtlama ve ürün tıklama detayları görüntüleme,
  • Potansiyel alıcılarla bağlantı kurabilme,
  • Trafik analizinizi detaylı olarak görüntüleyebilme,
  • Ülke ve bölgeye göre ürün ihtiyacını analiz etme gibi özellikleri içerisinde barındırıyor.

 

Alibaba'dan alışveriş yapmanın avantajları nelerdir?

Peki o kadar toptancı dururken neden Alibaba'dan alışveriş yapmalıyım diye soracaksınız. Öncelikle Alibaba'nın dünyanın en popüler ve en büyük toptan alışveriş platformu olduğunu hatırlatmak isterim. Peki bu ne anlama geliyor? Sitede 3.5 milyonu aşkın mağaza olduğunu göz önüne alırsak bu satıcılar arasında oluşan fiyat rekabeti, ürün kalitesi ve ürün çeşitliliği saymakla bitmiyor. Hal böyle olunca aradığınız ürünü en ucuz fiyata kaliteli olarak satın alabiliyorsunuz. Öte yandan sitenin sunduğu en büyük avantaj, aradığınız ürünü kolaylıkla bulabiliyor olmanız. Tek yapmanız gereken şey aradığınız ürün grubuna ait kategoriye giriş yaparak doğrudan ürün seçeneklerini görmek olacak. Öte yandan satıcılarla iletişime geçerek pazarlık yapabileceğiniz bu site üzerinden Çin'den hesaplı fiyata toptan ürün siparişi verebilirsiniz. Kısacası Alibaba alışveriş sitesinin kullanıcılarına sunduğu avantajları sıralayacak olursam;

  • Düşük fiyata satın alacağınız ürünleri kendi işletmenizde karlı fiyata satabilme imkanı,
  • Aradığını her ürünü satan tedarikçilerin bulunması,
  • Toptancılar yerine doğrudan üreticilerden satın alma imkanı,
  • Daha düşük fiyata üretim maliyeti,
  • Uygun fiyata kaliteli ürün seçeneği yer almaktadır.

Alibaba satıcıyla pazarlık nasıl yapılır?

Artık Alibaba hakkında geniş bir bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorum. Aradığınız ürünleri satan ve Ticaret Güvencesi kapsamında hizmet vermekte olan satıcıyı buldunuz mu? Şimdi pazarlık vakti. Sanal bir ortamda daha önce hiç tanımadığınız bir satıcıyla pazarlık yaptığınızı düşünmüyorum. Hatta yüzünü dahi hiç görmediğiniz birisiyle.. Şimdi gelelim Alibaba satıcısıyla pazarlık nasıl yapacağınıza. Öncelikle satın almak istediğiniz ürün grubu için üreticiye veya tedarikçiye teklif vermeniz gerekecek. Göndereceğiniz teklif kapsamında üründen kaç tane almak istediğinizi, ürün hakkında merak ettiğiniz durumları ve fiyat seçeneklerini konuşabilirsiniz. Öte yandan satıcınıza göndereceğiniz teklif talebinde toplu alım yapacağınız ürün veya ürün grubu için numune talebinde bulunmayı ihmal etmeyin. 

Alibaba ödeme yöntemleri nelerdir?

Alibaba kullanıcılarının en çok merak ettiği durumlar arasında yer alan ödeme işlemleri, bazen alıcıları endişelendirse de güvenilir bir ödemeyi nasıl yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim. Öncelikle Alibaba Ticaret Güvencesi kapsamında ödemelerinizi yaptığınızdan emin olmanız gerekecek. Öte yandan güvenlik konusunda bir hayli sıkı denetimlere sahip olan Çinli grup, toptan sipariş işlemlerinizden doğan ödemelerinizde ki kart bilgilerini SSL sertifikasıyla gizli tutuyor. Bu kapsamda tüm kart bilgilerinizi 3. kişiler tarafından bilinmeyeceği gibi olası bir kandırılma ya da dolandırılma durumuna kapalı olacaktır. Gelelim Alibaba üzerinden yapacağınız alışveriş işlemlerini hangi ödeme yöntemlerini kullanarak gerçekleştirebileceğinize. Alibaba bu kapsamda kullanıcılarına;

  • Visa, MasterCard, Maestro
  • T/T (Banka Transferi)
  • Western Union
  • QIWI
  • WebMoney
  • Yandex Money seçenekleriyle ödeme yapma imkanı sunmaktadır.

Alibaba ticaret güvencesi nedir?

Alibaba alışveriş sitesini ziyaret eden her kullanıcı, Ticaret Güvencesi terimiyle sıklıkla karşılaşacaktır. Peki nedir Ticaret Güvencesi? Gerçekçi olmak gerekirse Alibaba'nın sunduğu bu politika, alıcı ve satıcı arasında ki güveni tamamlayan harika bir sistem! Bir nevi alıcılar ve satıcılar arasındaki güven duygusunu arttırmaya yönelik düzenlenen bu politika, kaliteli ve hesaplı fiyata satışa sunulan ürünleri kolayca satın almanız için düzenlenmektedir. 

Trade Assurance olarak da geçen Ticaret Güvencesi, Alibaba tarafından tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Alıcıları sorumsuz ve dolandırıcı satıcılardan korumaya yarayan bu sistem, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı %100 para iadesi sağlıyor. Yani Ticaret Güvencesi kapsamında gerçekleştireceğiniz alışverişlerinizde olası bir durum söz konusu olduğunda paranızı iade alabiliyorsunuz. Bu konuda her okurumun dikkat etmesini istediğim en önemli husus Alibaba satıcısına gerçekleştireceğiniz tüm ödeme işlemlerini Alibaba güvenlik politikası çercevesinde yapmanız gerekmektedir. Bazı satıcılar ilk etapta ödemenizi Ticaret Güvencesi kapsamında yapmanızı istese de sonrasında ödemeyi dışarıdan almayı teklif edebilir. Hatta size daha uygun fiyat seçenekleri sunarak aklınızı çelebilir. Asla kanmayın! Olumsuz bir durumda paranızı  riske atmış olacaksınız..

Alibaba para iadesi nasıl yapılır?

Alibaba toptan alışveriş sitesinin her daim müşterisinin arkasında olduğunu daha önce ki yazılarımda da anlatmıştım. Burada Alibaba'nın amacı, kullanıcılarına mümkün olan en iyi hizmeti vermek! Her daim dürüst ve doğru bir politika üzerinden işlemlerinizi yapma olanağı sunan site, belirtilen şart ve koşullara uygun olarak para iade garantisi sunmaktadır. Peki ya Alibaba üzerinden gerçekleştireceğiniz alışveriş işlemlerine karşın hangi durumlarda para iadesi alabileceğinizi merak ediyor olmalısınız. Alibaba para iade koşulları hakkında bir kaç durumdan sizlere bahsedeyim.

  • Hatalı ürün gönderildiğinde, 
  • Teslimat sırasında ürün veya ürünlerin hasar görmüş olmasında,
  • Ürünlerin belirtilen kalite standartlarına uymaması durumunda,
  • Teslimatın belirtilen süreden geç gelmesine, 
  • Teslimatın tarafınıza hiç ulaşmaması durumlarında Alibaba para iade işleminizi gerçekleştirmektedir. 

Alibaba Express nedir?

Alibaba Express: tıpkı Amazon, ebay vb. e-ticaret sitelerinde olduğu gibi B2C platformunda hizmet vermekte olan bir çeşit alışveriş sitesidir. 2010 yılından bu yana hizmet vermekte olan site, kullanıcılar tarafından Aliexpress olarak da bilinmektedir. Alibaba Group bünyesinde hizmet vermekte olan Alibaba Express sitesinde çoğu mağaza Çinli tüccarlardan oluşmaktadır. Sitenin temel amacı, uluslararası alanda hizmet vermekte olan küçük işletmelerin doğrudan tüketiciyle iletişime geçmesine olanak sağlamaktır. 

Alibaba ve Aliexpress arasındaki fark nedir?

Çin merkezli Alibaba ve Aliexpress online alışveriş siteleri, Alibaba Group güvencesi altında hizmet vermekte olan dünyanın en büyük e-ticaret platformu olarak biliniyor. Kullanıcılarına hem toptan hemde perakende satış hizmeti sunmakta olan Çinli şirket, geniş ürün yelpazesi ve ucuz fiyat seçenekleriyle sıklıkla adından söz ettirmektedir. Peki ya Alibaba ve Aliexpress arasında ki fark nedir? işte sorunun yanıtı..

Alibaba, B2B platformunda hizmet vermekte olan bir çeşit çevrimiçi toptan mağaza hizmeti vermektedir. Aliexpress ise B2C platformuna sahip olup bireysel kullanıcılara yönelik satış gerçekleştirmektedir. Kısacası Alibaba ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırırken Aliexpress aracı mağazaların vasıtasıyla ürünleri müşterilerine satmaktadır. Bu durumda Alibaba, Aliexpress alışveriş sitesine göre çok daha ucuz fiyat seçeneklerine sahiptir ancak toptan alımlar için uygundur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.