Ali Yüksel Kavuştu Kimdir? & Hakkında Bilgi

1937 senesinde Çorum'da doğdu. 22. Dönem Çorum Milletvekili olarak parlamentoda görev aldı. Bu içeriğimizde Ali Yüksel Kavuştu hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. İşte Ali Yüksel Kavuştu'nun biyografisi!
Ali Yüksel Kavuştu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali Yüksel Kavuştu Biyografisi

1937 senesinde Çorum'da dünyaya gelen Ali Yüksel Kavuştu, ilkokul ve ortaokul öğrenimini burada gerçekleştirdikten sonra genç yaşta iş yaşamına atılmıştır. Genç yaşta iş hayatına girmiş olmanın verdiği deneyim ile beraber yine çok genç yaşta şirket kuran ve halen kurduğu şirketin yönetim kurulu başkanlığını ifa etmekte olan Ali Yüksel Kavuştu, pek çok sivil toplum kuruluşunda ve siyasi parti içerisinde de görev almıştır.

ali-yuksel-kavustu-biyografisi.jpg


Sivil Toplum Kuruluşları

STK yöneticiliği, Ankara Ticaret Odası Meclis üyeliği, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı gibi sivil toplum kuruluşları içerisinde yer alan Ali Yüksel Kavuştu, iş yaşamı boyunca bu derneklere ve kuruluşlara yardım etmeyi de ihmal etmemiştir. Halen bu görevleri ifa etmekte olan Kavuştu, kariyerinin yanı sıra siyasi yaşamı ile de bir çok kişinin dikkatini çekmiştir.


Ali Yüksel Kavuştu Siyasi Yaşamı

Ak Parti'nin kurucu üyelerinden bir tanesi olarak bilinen Ali Yüksel Kavuştu, 22. Dönem Çorum Milletvekili olarak parlamentoda görev almıştır. Meclis içerisindeki konumu itibari ile o dönemde pek çok yasa tasarısı üzerinden şimdiki ana yasanın oluşmasına zemin hazırlayan isimlerden bir tanesi olarak bilinir. 2002 seçimleri ile milletvekili olarak atanan ve daha sonrasında bu görevinin yerine Çorum ilinden başka milletvekili atanarak meclisten ayrılan Kavuştu, kariyer hayatına devam etmektedir.

ali-yuksel-kavustu-siyasi-yasami.jpg


Ali Yüksel Kavuştu İş Yaşamı

Genç yaşta Çorum'da kurduğu şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapan Ali Yüksel Kavuştu, evli ve 6 çocuk babasıdır. Çocuklarını kendi şirketi bünyesinde hazırlamak ve kendi yerine almak için gerekli olan iş deneyimini öğreten Kavuştu, iş adamı olarak Türkiye'nin bilinen isimleri arasında yer alır. Küçük yaştan beri şirketini geliştirmek için almış olduğu riskler bugün Türkiye'nin değeri olan bir şirketin oluşumuna zemin hazırlamıştır. 

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.