Ali Şeker Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Ali Şeker, 1968 yılında Sivas’ta doğmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi olan Ali Şeker'in hayatı hakkında araştırmalar yaptık ve derledik.
Ali Şeker Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali Şeker Kimdir?

1968 yılında Sivas da dünyaya gelen Ali Şeker, evli ve toplamda üç çocuk babasıdır. Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet etmektedir. 

ali şeker


Ali Şeker’in Eğitim Hayatı

Ortaokulu ve ilkoğretim yıllarını Sivas da geçiren Ali Şeker, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

ali şeker eğitim hayatı


Ali Şeker İş ve Çalışma Hayatı

1991 yılında Erzincan'ın İliç ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda mecburi hizmete başlayan Şeker, mecburi hizmet döneminde yaptığı çalışmalar ve 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen Erzincan depreminde, yerli ve yabancı ekiplerle birlikte yürüttükleri Arama Kurtarma Acil Yardım faaliyetleri, İliç Kaymakamlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildi. İliç Devlet Hastanesi Başhekimliği ve İliç Sağlık Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Aynı zamanda Ali Şeker, Cumhuriyet Halk Patisi Meclis Üyeleri arasında da yer almaktadır.

Ali Şeker İş ve Çalışma Hayatı

1993 yılında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde görev yaptıktan sonra, tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi İhtisasına başladı. 1997 yılında Genel Cerrahi Uzmanı oldu.1998 yılında Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde Başhekimlik, 1998-2001 yılları arasında Bakırköy Devlet Hastanesi,  Bağcılar Semt Polikliniği, Bahçelievler Semt Polikliniği ve Esenyurt Semt Polikliniği’nde görev yaptı. 2001-2003 yılları arasında Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin kuruluşunda görev alarak Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. İstanbul Tabip Odası, Çevre İçin Hekimler Derneği, Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Cerrahi Derneği, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği, Tüm Sağlık İşletmeleri Derneği gibi çeşitli derneklerde üyelikleri bulunmaktadır.

Ali Şeker İş ve Çalışma Hayatı


Ali Şeker’in Siyasi Hayatı

2004 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İl Genel Meclis üyesi olarak seçilen Şeker, İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliği ile İstanbul Kent Konseyi üyeliği görevlerinde de bulundu.2005 yılında yapılan ilçe kongresinde İstanbul'un en genç ilçe başkanı oldu. Ali Şeker, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Ali Şeker’in Siyasi Hayatı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.