Ali Sabancı Kimdir

Sabancı ailesinin ferdi, iş adamı Ali Sabancı, 5 Mayıs 1969 tarihinde Adana’da dünyaya geldi.
Ali Sabancı Kimdir

Ali Sabancı Biyografisi

Hayırlı Zengin ve Şevket Sabancı çiftinin çocuğu olan Ali Sabancı, Türkiye’nin en önemli iş adamlarından birisi olan rahmetli Sakıp Sabancı’nın da yeğenidir.

İlkokulu doğduğu memleketi olan Adana’da okuyan Ali Sabancı, ortaokulu okuma için Almanya’ya giderken, lise eğitimini almak için İngiltere’ye gitti. Liseden mezun olduktan sonra lisans eğitimini alman için ise bu sefer Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti.

Tufts Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında ise New York şehrinde bulunan Columbia Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Finans dalından yüksek lisans yaptı.

ali sabancı iş adamı

Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Sabancı, ailesinin şirketi olan Akbank’ta veznedar olarak ilk tecrübesini yaşadı.

Her geçen zaman şirket içerisinde kendisini yükselten ilk olarak Sabancı Holding Projelerinden Sorumlu Yöneticisi olurken, sonrasında ise Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Amcası Sakıp Sabancı’nın ölümünden sonra babası ve ablası ile kurduğu Esas Holding’in başına geçti.

2005 yılında havacılık alanında önemli bir firma olan Pegasus Havacılık Şirketini kurdu ve burada Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

Özel Hayatı

Ali Sabancı, 1995 yılında iş adamı Aydın Doğan’ın kızın Vuslat Doğan Sabancı ile evlendi. Bu evlilikten Kaan Ali ve Şevket Emircan isminde iki çocuğu oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.