Ali Palabıyık Kimdir

FİFA kokartlı futbol hakemi görevinin yanı sıra öğretmenlik de yapan Ali Palabıyık, 14 Ağustos 1981 yılında Ankara’da dünyaya geldi.
Ali Palabıyık Kimdir

Ali Palabıyık Biyografisi

Ali Palabıyık, spora ilgiyi ilk olarak futbol alanında duydu. Amatör takımlarda futbol oynayarak kariyerine başladı ve kalecilik pozisyonunda görev aldı. Eğitimi ve farklı diğer sebepler nedeniyle 18 yaşına gelemeden amatör futbolu bıraktı. Futbolu bıraktıktan sonra hakemliğe ilgi duydu ve 2000 yılında kurslara katıldı.

 

Ali Palabıyık’ın Hakemlik Kariyeri

Ali Palabıyık hakemlik kariyerindeki ilk maçına 21 yaşındayken, 2002 yılında Yenikent ASAŞ Stadyumunda Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında oynanan PAF Ligi maçında ikinci yardımcı hakem olarak çıktı. Bir süre yardımcı hakemlik görevinde yer alan Palabıyık, 2003-2004 sezonunda kariyerinin ilk orta hakem maçına çıktı.

ali palabıyık hakem

Uzun süre alt liglerde mücadele eden Palabıyık, kariyerinin ilk Türkiye Süper Lig karşılaşmasına ise 2004 yılında Gençlerbirliği ile Ankaraspor arasında oynanan ve Bülent Yıldırım'ın ikinci yardımcı hakemi olarak çıktı. İlk orta hakemli deneyimini ise 2012’de Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda Mersin İdman Yurdu ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan müsabakada yaşadı.

2015 yılı için açıklanan FIFA kokartı takacak hakemler arasında ilk kez yer almıştır.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Palabıyık'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum