Ali Orkun Ercengiz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali Orkun Ercengiz 1973 yılında Burdur ilinde doğmuştur. Bu içeriğimizde Ali Orkun Ercengiz hakkında tüm merak ettiklerinizi cevaplıyoruz. İşte Ali Orkun Ercengiz'in biyografisi!
Ali Orkun Ercengiz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali Orkun Ercengiz Biyografisi

Ali Orkun Ercengiz, 2014 yılından beri Burdur Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

ali-orkun-ercengiz-biyografisi.jpg


Ali Orkun Ercengiz'in Eğitim Hayatı

1973 yılında Burdur ilinde, öğretmen anne ve babadan doğan Ali Orkun Ercengiz, ilkokul eğitiminin ardından 1984 yılında Burdur Anadolu Lisesi’ni kazanmıştır. Lise eğitimini başarı ile tamamlayan Ercengiz, 1992 yılında girdiği üniversite sınavında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazanmıştır. Üniversite eğitimini de başarı ile İzmir'de tamamlayan Ercengiz, 1997 yılında üniversiteyi bitirerek eczacı olarak hayata atılmıştır. 1989 yılında vatani görevini yapan Ercengiz, vatani görevini de eczacı olarak Erzurum ve Tunceli'de tamamlamıştır.

ali-orkun-ercengizin-egitim-hayati.jpg


Ali Orkun Ercengiz'in Meslek Hayatı

Ali Orkun Ercengiz, meslek hayatına 1999 yılında memleketi Burdur'da serbest eczacı olarak başlamıştır. Ercengiz, 2003 ile 2005 yılları arasında eczacılık mesleğinin yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisinin Burdur Merkez İlçe Yönetim Kurulu’nda üye olarak görev yapmıştır. 2003 ile 2011 yılları arasında 15. Bölge Isparta Burdur Eczacı Odası Yönetim Kurulu’nda görev yapan Ercengiz, bu görevinin yanında Burdur İl Temsilcisi olarak da görevini sürdürmüştür.  Ercengiz ayrıca, Türk Eczacıları Birliğinde kurultay delegeliği ve değişik alt komisyonlarda da görev yapmıştır. Ercengiz bu görevlerde gösterdiği başarılı ve verimli hizmetlerinin karşılığı olarak, 2011 yılında Türk Eczacılar Birliği merkez heyetinin oluru ile 54. bölge Burdur Eczacı Odasının kurucu başkanlığına atanmıştır. Ercengiz, mecliste kabul edilerek yasalaşan 6143 ve 6197 sayılı meslek yasasının taslak komisyonunda da görev almış ve yasa ile ilgili katkılarda bulunmuştur. Değişik sivil toplum örgütlerinde de çeşitli görevlerde bulunan Ercengiz, 30 Mart 2014 yerel seçiminde Cumhuriyet halk partisi tarafından Burdur belediye başkanı adayı olarak seçimlere katılmış ve halkın büyük çoğunluğunun onayı ile Burdur Belediye başkanı seçilmiştir.

ali-orkun-ercengizin-meslek-hayati.jpg


Ali Orkun Ercengiz'in Ailesi

Ali Orkun Ercengiz, evli ve bir çocuk babasıdır. Eşi orman endüstri mühendisi olan Ercengiz, İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri - Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.