Ali Koç Kimdir

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde Rahmi ve Çiğdem Koç çiftinin üçüncü çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelen ve Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi olan Türk iş adamıdır.
Ali Koç Kimdir

Ali Koç Biyografisi

Ali Koç, eğitimini tamamlamak için İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti ve 1980 yılında başladığı Harrow School’dan 1985 yılında mezun oldu. 1989 yılında ABD Houston Teksas‘taki Rice Üniversitesi’nden lisans diplomasını aldı. Mezun olduktan sonra ABD’de bazı alanlarda ve firmalarda çalışmalarda bulunup tecrübe kazanırken, Mustafa Koç'un vefatının ardında Ali Koç, 22 Şubat 2016 tarihindKoç Holding Yönetim Kurulu Başvekilliğine getirilmiştir.

Ali Koç’un Kariyeri

1980’li yılların ortasında Ford Otosan ile Motor Company’nin ortak olması sonucunda otomobil  ve montajlama alanında faaliyet gösterdi. 1987 yılında Koç Holding Otomotiv departmanında yer alarak otomobil üretimi ve bayii ağı ile çalıştı. Bu alanda daha iyi işler ortaya koyabilmek için New York’ta stajyerlik yaptı.

ali koç koç holding

1990 yılında Bankacılık alanına yönelerek, burada faaliyet gösterdi ve American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı’na dahil oldu. 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda analist olarak görev aldı.

2000 yılları içerisinde Koç Topluluğu Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Koç Holding A.Ş.Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak çalışırken, 2006 yılından itibaren Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Koç, 2009 yılından itibaren ise de TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesidir.

ali koç fenerbahçe

Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü’nde eskiden yöneticilik yaptı. Günümüzde Fenerbahçe Spor Kulübü’nde kongre üyesi olurken, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır. Ali Koç, 2015 yılında yaptığı bir açıklamada Fenerbahçe Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

Ali Koç, evli ve iki çocuk babasıdır.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.