Ali Kenanoğlu Kimdir

25. Dönem Halkların Demokratik Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Ali Kenanoğlu, 1971 yılında Tokat’ın Almus ilçesinde doğmuştur.
Ali Kenanoğlu Kimdir

Ali Kenanoğlu Biyografisi

Ali Kenanoğlu’nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Kenanoğlu, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğrenim görmektedir. Muhasebe ve finansman üzerine yöneticilik yapmaktadır. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Boğaziçi Alevi Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu gibi birçok Alevi kurumunun kuruluşunda yer almanın yanı sıra yöneticilik görevinde de bulunmuştur.  Bu konular üzerine yayınlanmış birçok tebliğ ve makalesi bulunan Kenanoğlu, Evrensel Gazetesinde de köşe yazarlığı yapmaktadır.

Ayrıca Ali Kenanoğlu’nun yazar İsmail Onarlı ile birlikte ‘Hubyar Sultan Ocağı ve Beydili Sıraç Türkmenleri’ isimli bir araştırma kitabı bulunmaktadır.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili olarak yeniden meclise giren Ali Kenanoğlu, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. Kenanoğlu, aynı zamanda HDP MYK üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Kenanoğlu, iki çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.