Ali İnci Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili olan Ali İnci, 6 Ekim 1959 tarihinde Hendek’ de doğdu.
Ali İnci Kimdir

Ali İnci’nin Eğitim ve Çalışma Hayatı

1984 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Spor Akademisi Bölümünden mezun olan İnci, beden öğretmeni olarak görev yaptı. Öğretmenlik döneminde Güreş Milli Takım Antrenörlüğü’ne getirildi. Daha sonra iş hayatına 1989 yılında Hendek’te açtığı akaryakıt istasyonuyla devam eden Ali İnci, Adapazarı’nda açtığı kilitli parke fabrikasıyla bu sektöre giriş yaptı.

Ali İnci’nin Siyasi Hayatı

Siyasi yaşamına 1991’de Refah Partisi ilçe başkanlığıyla başlayan Ali İnci, 1994 yılında Refah Partisi’nden Hendek Belediye Başkanlığı’na aday olmuş, seçimleri kazanamamıştır. 1999 yerel seçimlerine kadar ilçe başkanlığı görevini sürdüren İnci, 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden aday olarak yüzde 28 oy oranı ile Hendek Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. 

Ali İnci, 25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili olarak meclise girmiştir. Fakat 26. Dönemde yapılan seçimlerde meclise girememiştir. 

İnci, evli ve 5 çocuk sahibidir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.