Ali Güler Kimdir? & Hakkında Bilgi

Milliyetçi Hareket Partisi himayesinde görev yapan Ali Güler MHP MYK Üyesidir. Bu içeriğimizde Ali Güler hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. İşte Ali Güler'in biyografisi!
Ali Güler Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali Güler Biyografisi

Ali Güler Milliyetçi Hareket Partisi merkez yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 2015 Mart 21 tarihinde resmi olarak Milliyetçi Hareket Partisi altına girmiş oldu. Daha öncesinde asker olan Ali Güler'in rütbesi Albaydır. Asker ve siyasetçi kimliğinin yanında birde akademisyenlik ve tarihçilik yaparak birçok eser vermiştir. Askeri hizmetini 1982 -2005 yılları arasında yapmıştır. 2005 yılından sonra kendi isteği doğrultusunda emekli olmuştur. Şu an hala aktif olarak Milliyetçi Hareket Partisi himayesinde görev yapmaktadır.

ali-guler-biyografisi.jpg


Ali Güler Hayatı

1962 Kasım 2 tarihinde doğmuştur. 1979 yılında Karaman Lisesi altında mezun olmuştur. Üniversite hayatını ise Ankara Üniversitesinde Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesini bitirdi. Daha sonrasında askerlik okullarını bitirerek yaşamına askerlik üzerinden devam etti. Askerlik görevini 2005 yılına kadar devam ettirirken 29 tane tarihi eser çıkarmıştır. Ankara Üniversitesinde kazandığı bölümün izlerini bu eserlerin içerisinde bulabiliriz.


Ali Güler Eserleri

Ali Güler Siyasetçi ve Askeri geçmişinin yanında Ankara Üniversitesi üzerinden tarihçi kimliği bulunmaktadır. Günümüze kadar 29 tane tarihi eser çıkarmıştır. Bu kitapların birçoğu Atatürkçülükle ilgili geneli ise Türk tarihi ile ilgilidir. İlk çıkardığı kitap Türk Kültürü ve Genel Türk Tarihi olarak bilinmektedir. Bu kitap üzerinde 2 kişi ile ortak çalışma yapmıştır. Tarihi eserlerinin yanı sıra ise birçok makale ve bildiri yayınlamıştır. Çıkardığı eserlerin yanında makale ve bildiriler daha eski zamanlarda tarih ile ilgilidir.


Ali Güler Askerlik Hayatı

1980 yılında girdiği Ankara Üniversitesi devam ederken 1982 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığında askeri öğrenci oldu. 1988 ve 2002 yılları arasında 14 yıl boyunca Kara Harp Okulu'nda tarih öğretmeni olarak Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap derslerini anlattı. 2004 yılında askeri müze komutanlığından müze amirlik görevini 1 yıl sürdürdükten sonra Albay rütbesindeyken 2005 Ekim 3 tarihinde emekli oldu.

Önerilen İçerik;

 2019 Yerel Seçimleri Belediye Başkan Adayları

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.