Ali Aydın Dumanoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

1944 yılında Trabzon'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversite'si İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Bu içeriğimizde Ali Aydın Dumanoğlu hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Ali Aydın Dumanoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali Aydın Dumanoğlu Biyografisi

Ak Parti tarafından belediye başkan adaylığı açıklanan isimlerden olan Ali Aydın Dumanoğlu 1944 yılında Trabzon'da dünyaya gelmiştir.

ali-aydin-dumanoglu-biyografisi.jpg


Ali Aydın Dumanoğlu'nun Eğitimi

1944 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladıktan sonra devamında lisans eğitimini almaya karar vermiştir. Lisans eğitimi için İstanbul Teknik Üniversite'si İnşaat Mühendisliği bölümünde karar kılmıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra ise 1973 yılında doktora yapmaya karar vererek yurtdışında eğitim almak üzere İngiltere'ye gitmiştir. İngiltere Bristol Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamlamıştır. 1976-1977 yılları arasında teklif üzerine Amerika'da bulunan California Üniversitesi'nde misafir olarak öğretim elemanlığı görevinde bulundu. 1979 yılında doçent unvanını alırken hemen devamında 1987 yılında profesör unvanını almıştır.


Ali Aydın Dumanoğlu'nun Çalışma Hayatı

Çalışma hayatına hem Türkiye hem de yurtdışında devam eden Dumanoğlu İngiliz İnşaat Mühendisliği Enstitüsü tarafından verilen bilim ödülüne layık görülmüştür. 1988-1996 yılları arasında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmiştir. Ardından Fen ve Edebiyat Fakültesi dekanı olarak görev yapmaya başlamıştır. 1998-1998 yılları arasında da aynı üniversitede Bilim Araştırma Kurulu'nda başkanlık yapmıştır.


Ali Aydın Dumanoğlu'nun Siyasi Hayatı

2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir araya getirilen kurucular arasında yer alarak Ak Parti oluşumuna katkıda bulunmuştur. 22. dönem milletvekilliği adaylığında bulunan Dumanoğlu seçimlerden sonra Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyon Başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Hala aktif olarak öğretim elemanlığı görevine devam eden Dumanoğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde çalışmaktadır. İngilizce ve Fransızca donanımına sahip olan profesör evli ve bir çocuk babası olarak hayatına devam etmektedir. Son dönemde Trabzon belediye başkanlığı adaylığı için adı konuşulan isimlerden olması ile gündemde olan Dumanoğlu'nun adaylığı kesinleşmiştir. Seçimlerde kendine yer arayacak olan inşaat mühendisi çalışmalara başlamış durumdadır.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.