Ali Atıf Bir Kimdir

Atıf Hoca’nın Not Defteri isimli kitabı yazan Prof. Dr. Ali Atıf Bir, 6 Ekim 1962’de Samsun’da dünyaya geldi.
Ali Atıf Bir Kimdir

Ali Atıf Bir Biyografisi

Samsun’da dünyaya gelen Ali Atıf Bir, özellikle reklamcılığın önde gelen isimlerinden birisi. Liseden sonra akademiye ilk adımı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi okuyarak attı. Ardından aynı üniversitede İletişim Sanatları alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonra Amerika’da iletişim alanında yeniden yüksek lisans yaptı. Doktorasını ise Anadolu Üniversitesi’nde yaptı. İlk evliliği 2003’te son buldu. İkinci evliliğini ise 2004’te Çisil Sohodol ile yaptı.

Akademisyenliğe ilk olarak iktisadi ve idari bilimlerde başladı. Daha sonra iletişim fakültesinde ders vermeye başladı. 2004’te Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığını üstlendi. Bugün gazetesi ve bir internet sitesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Aynı zamanda tiyatroyla da ilgilidir. Eskişehir Belediye tiyatrosu için Demokrasiye Günaydın Eskişehir, 1950 isimli bir oyun yazmıştır.

Kamera karşısına da geçen Ali Atıf Bir, ilk olarak Dikkat Şahan Çıkabilir isimli skeç programında yer aldı. Şahan Gökbakar’ın sunduğu programa konuk oyuncu olarak dahil oldu. 2006’da ise Ah Polis Olsam isimli dizide İçişleri Bakanını canlandırdı. Dizi, polislikle alakası olmayan bir grup insanın polis olmak için başvurup kabul edilmelerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Şafak Sezer, Öykü Serter, Atilla Arcan, Cem Kılıç ve Volkan Girgin yer aldı. Daha sonra Maskeli Beşler: Irak isimli filmde müsteşar rolünü üstlendi. Film, beş sıkı dostun, Irak ve Türkiye arasında yer alan bir petrol tesisini ele geçirmesini ve daha sonrasında ise tüm bölgesel güçlerin hareketlenmesini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Peker Açıkalın, Şafak Sezer, Melih Ekener, Cengiz Küçükayvaz ve Atilla Sarıhan yer aldı. 

2007’de Çok Özel Tim isimli dizide Ali Rıza karakterini canlandırdı. İstanbul’da artan suç olayları karşısında emniyet önlem almak ve suç oranını azaltmak için bir ekip kurar ve bu ekibi yüksek bir teknoloji ile donatır ve macera başlar. Dizinin başrollerinde Ali Atıf Bir, Atilla Arcan, Neriman Uğur, Numan Acar, Didem Erol, Şebnem Sürücü ve Hakan Bilgin yer aldı.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.