Ali Ağaoğlu Kimdir

Ülkemizin inşaat sektöründeki lokomotif isimlerinden Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954'te Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. Ağaoğlu başarılı iş hayatı ile olduğu kadar lüks araç tutkusu ve özel hayatıyla da gündemde kalmayı başardı.
Ali Ağaoğlu Kimdir

Ali Ağaoğlu Biyografisi

Trabzon’un Of ilçesinde 3 Mart 1954 yılında dünyaya gelen Ali Ağaoğlu şu anda inşaat sektörü denilince ilk akla gelen isimdir. Ali Ağaoğlu müteahhit olan babası Mithat Ağaoğlu’nun isteğiyle okul hayatıyla birlikte inşaat mesleğini de öğreniyordu. 1970’li yılların ortasında Ali Ağaoğlu babasının sağlık problemleri sebebiyle liseyi bırakmak zorunda kalmış ve işlerin başına geçmişti.

1977 yılında inşaat sektöründe kendi yolunu çizerek babasından ayrılmıştı. Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kuran dönemin genç işadamı kısa zamanda inşaat sektörünün dev isimlerinin arasına adını yazdırmayı başardı. 1981 yılından sonra toplu konut yapımına başladı. ‘My Towerland’, ‘My World’, ‘My Office’ kavramlarıyla oluşturduğu projelerle Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy’e hareketlilik kazandırdı.

Şirketinin reklamlarında bizzat oynayarak insanlarla arasında sıcak bir bağ kurmayı başaran ünlü işadamının lüks araç tutkusu ve özel hayatı da medyanın dikkat merkezinde oldu. Ağaoğlu’nun Ferrari, Bentley, Tesla gibi ultra lüks arabalarıyla ilgili haberler yapıldı. 2013 yılında Forbes dergisinin araştırmasına göre 2.7 milyar Dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 8. Dünyanın ise en zengin 527. işadamı olduğu belirtilmiştir. Ali Ağaoğlu ayrı yaşasa da hala ilk eşiyle resmiyette evlidir. Bu evlilikten 2, diğer beraberliklerinden 3 olmak üzere 5 çocuğu vardır.  

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.