Ali Adnan Kadhim Kimdir

Ali Adnan, 19 Aralık 1993’te Irak’ın Bağdat kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Irak Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ali Adnan Kadhim Kimdir

Ali Adnan Kadhim Biyografisi

Ali Adnan Kadhim’in Kulüp Kariyeri

Ali Adnan, futbol kariyerine ilk olarak Amma Baba School alt yapısında başladı. Burada 5 sene forma giydikten sonra 2008 yılında Al-Zawraa alt yapısına geçiş yaptı. Bir sene burada kendini geliştirdikten sonra 2009 yılında ilk profesyonel sözleşmesi imzaladığı Al-Quawa-Al-Jawiya takımına transfer oldu. 2009 yılında Irak Süper Lig ekiplerinden Bağdat SC formasını giyen Ali Adnan, burada 30 maça çıktı ve 6 kez fileleri havalandırdı.

ali adnan kadhim çaykur rizespor

Kulübünde ve milli takımında göstermiş olduğu performans ile dikkatleri üzerine çeken Ali Adnan, başta Galatasaray olmak üzere birçok Avrupa takımından transfer teklifi aldı. Gelen teklifler arasında Türk takımlarından Çaykur Rizespor’u tercih etti ve 500 bin Euro karşılığında transfer oldu.

ali adnan kadhim udinese

Transfer olduğu sezondan itibaren takımda maçlara sürekli ilk 11’de çıktı ve 2 sezon içerisinde 41 maça çıkıp 3 gol atma başarısı gösterdi. 2015 - 2016 sezonunda 2.20 Milyon Euro karşılığında İtalya ekiplerinden Udinese takımına transfer oldu.

Ali Adnan Kadhim’in Milli Takım Kariyeri

Ali Adnan, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Irak U-20 takımında giydi. Burada 15 maçta forma giydi 4 kez fileleri havalandırdı. 2012 yılında ise Irak Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca milli takım forması ile 33 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösterdi.         

Ali Adnan Kadhim’in Başarıları

Irak Genç Milli Takımı

2012 Asya 19 Yaş Altı Şampiyonası: ikincilik

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası: 4.

Irak Milli Futbol Takımı

2012 Batı Asya Futbol Federasyonu Şampiyonası: ikincilik

2013 Körfez Ulusları Kupası: ikincilik

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.