Algı Eke Kimdir

Galip Derviş isimli dizide canlandırdığı Hülya karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Algı Eke, 16 Eylül 1985’te İstnbul’da dünyaya geldi.
Algı Eke Kimdir

Algı Eke Biyografisi

Aslen Artvinli olan genç oyuncu lise eğitiminden sonra üniversite eğitimi için Berlin’e gitti. Berlin’de drama üzerine eğitim aldı. Türkiye’de çeşitli dizilerde, reklam ve müzik kliplerinde yer aldı. 2013’te vizyona giren Kedi Özledi isimli filmde sergilediği performansı ile Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü 2014’te aldı. Algı Eke, bir dönem Galip Derviş isimli diziden rol arkadaşı Engin Günaydın ile aşk yaşadı. 

Almanya’dan Türkiye’ye döndüğünde kamera karşısına Baba Ocağı isimli dizi ile geçti. Kısmet karakterini canlandırdığı dizi İstanbul’dan köylerine dönmek zorunda kalan Güven ve Murat, bu durumdan çok sıkılırlar ta ki Cemile ve İsmet’le tanışana kadar. Artık köy hayatı gençler için daha farklı bir hal alır.Dizinin başrollerinde ise Burak Özçivit, Ceren Hindistan, Selim Gülgören ve Gülden Dudarık yer aldı. 2011’de ise Keşanlı Ali Destanı isimli dizide Fehime karakterini canlandırdı. Haldun Taner’in aynı adlı tiyatro eserinden dizileştiren yapıtın başrollerinde ise Nejat İşler, Belçim Bilgin Erdoğan ve Hale Akınlı yer aldı. Dizi Sineklidağ isimli İstanbul’un varoş semtlerinden lüks semtlerine yapılan yolculuğu anlatıyor. 

2012’de ise Annem Uyurken isimli dizide İclal karakterini canlandırdı. Dizi kızının düğününde felç geçiren Gül Hanım’ın yıllar sonra iyileşmesini ve ailesinde yaşanan değişimleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hümeyra, Büşra Pekin, Bora Akkaş yer aldı. 2013’te ise Kedi Özledi isimli filmde Kıymet rolünü üstlendi. Dizi birbirlerini çok seven Kıymet ve Kadir isimli iki gencin ayrılmalarıyla başlıyor. Gençler ilişkilerini düzeltmek için kedi aracılığyla ileitşim kurmaya başlarlar. Algı Eke’nin filmde sergileidği başarı ile Sadri Alış Ödülü’nü aldığı filmin başrollerinde ise ilker Ayrık ve Algı Eke yer aldı.  Algı Eke 2013’te ise Galip Derviş isimli dizide rol aldı. Hülya karaterini canlandırdığı dizi, takıntılı bir dedektif olan Galip Derviş’in olayları çözmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Engin Günaydın ve Algı Eke aldı. 


Rol Aldığı Filmler

  • Mazi Yarası (2009) (Sevda)
  • Kedi Özledi (2013) (Kıymet Sönmez) 
  • Guruldayan Kalpler (2015) (Vicdan)

 

Rol Aldığı Diziler

  • Baba Ocağı (2008) (Kısmet Kılıçparlar)
  • Dürüye'nin Güğümleri (2010) (Hayriye Gülbayır)
  • Keşanlı Ali Destanı (2011) (Fehime)
  • Annem Uyurken (2012) (İclal Aycan)
  • Galip Derviş (2013) (Hülya Uçar)
  • Ayrılsak da Beraberiz (2015) (Berna)
  • Hayat Sevince Güzel (2016) (Zarife Toprak) Baş rol
  • İsimsizler (2017)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.