Alex Tyus Kimdir

Alex Tyus, 1 Ocak 1988’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında uzun forvet (pivot) pozisyonun görev alan basketbolcudur.
Alex Tyus Kimdir

Alex Tyus Biyografisi

Alex Tyus’un Kulüp Kariyeri

Alex Tyus, küçük yaşlarda basketbol sporu ile ilgilenmeye başladı ve 2007 yılında ülkesinin takımlarından biri olan Florida’da kolej takımında oynadı. 4 sene kolej takımında kendisini geliştirdikten sonra 2011 yılında İsrail ekiplerinden Maccabi Ashdod’a transfer oldu. İsrail’e geldikten sonra Yahudiliği seçen basketbolcu, kısa süre sonra da İsrail vatandaşlığını seçti. Maccabi Ashdod’da bir sene oynayan Alex Tyus, 2012-2013 sezonunda yolunu İtalya’ya çevirdi ve Pallacanestro Cantu’ya transfer oldu. Sezon içerisinde takımı ile sadece 10 maçta görev aldı.

alex tyus maccabi tel aviv

2013-2014 sezonunda ise tekrardan geri döndüğü İsrail’de Maccabi Tel Aviv ile anlaştı.  2 Sezon forma giydiği takımında ortalama 9,3 sayı ve 6,8 ribaund lig ortalaması oluşturdu. Aynı süre içerisinde Euro Lig’de ise; ortalama 7,5 sayı ve 5,1 dönen top ortalaması ile performans sergiledi.

alex tyus anadolu efes

2013-2014 sezonunda takımı ile Euroleague şampiyonluğu yaşadı ve bu başarının kazanılmasında takıma katkı sağlayan oyuncular arasında yer aldı. 2015-2016 sezonu öncesinde ise sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes’e transfer oldu.

Alex Tyus’un Başarıları

Maccabi Tel Aviv

İsrail Lig Şampiyonluğu: 2014

Euroleague Şampiyonluğu: 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.