ALES Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

7 Mayıs tarihinde adayların girdiği ALES soru ve cevapları yayınlandı. Adayların büyük merakla beklediği ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detayları haberimizde;
ALES Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

7 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen 2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı, sınava giren adayların sınav soruları görebilmesinden dolayı ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi sayfasında  Bugün (9 Mayıs 2017 ) saat 10:15'de erişime açıldı. Sınava giren adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına ulaşabiliyor. Sorular, Temel Soru Kitapçığı şeklindedir.

2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki yer alan bağlantıyı tıkladığınızda ulaşabileceksiniz.

ALES SORU VE CEVAPLARI

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde eser niteliği taşıdığından dolayı, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

PEKİ, 2017 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince gerçekleştirilen ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) sonuçları akademik takvime göre 08 Haziran 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler.

ÖSYM UYARDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yarın gerçekleşecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) girecek adayların, sınavın başlamasından 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağı yönünde uyarıda bulundu.

ÖSYM'ye ait sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, ALES ilkbahar dönemi sınavının yarın saat 10.00 itibarıyla başlayacağının bilgisi verildi.

Açıklama şu şekilde yapıldı;

"Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır."

Aman Dikkat: Sınavın başlamasına 15 dakika kala okul giriş kapıları kapatılacaktır. Size söylenilen saat 10.00 sınavın başlama saatidir. Sınava giren adaylar 15 dakika önce sınava gireceğiniz okula giriş yapmalısınız. Biliyoruz ki bu yeni kararla birçok öğrenci mağdur oldu. Bir dakikanın bile öneminin olduğunu hatırlatırız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.