Hassas Bünyeler İçin En İyi 6 Hipoalerjenik Köpek Maması

Alerjik reaksiyonlara karşı duyarlı köpekler için üretilmiş en iyi hipoalerjenik köpek mamalarını sıraladık. İşte gıda uzmanlarının önerdiği en iyi mamalar
Hassas Bünyeler İçin En İyi 6 Hipoalerjenik Köpek Maması

Alerjiler tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de vücudun bağışıklık sistemi tarafından yabancı maddelere verdiği yanlış tepki sonucunda ortaya çıkmaktadır. En sık görülen deri alerjisi, gıda alerjisi ve çevresel alerjiler köpeğinizde kaşıntı, kurdeşen, iltihaplı cilt, ishal, kusma, hapşırma, göz akması, yalama ve göz kapaklarında şişme gibi semptomlarla kendini göstermektedir.

Köpeğinizin alerjilere karşı daha dirençli olması için üretilmiş birbirinden kaliteli kuru ve yaş köpek mamaları bulunmaktadır. Özellikle beslenmeye bağlı olarak alerji yaşayan köpeklere özel olarak hazırlanmış köpek mamaları patili dostunuzun sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olmaktadır. Çevresel faktörler ve besinlere karşı köpeğinizi koruyan en iyi mamaları sıraladık.

En İyi Hipoalerjenik Köpek Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1Orijen Six Fish Balık10/9.8
2Acana Free-Run DuckÖrdek10/9.5
3Profine Düşük TahıllıKuzu10/9.6
4Brit Care Senior Kuzu10/9.6
5N&D PrimeKuzu10/9.7
6LavitalSomon10/9.8
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

En İyi Hipoalerjenik Köpek Maması Tavsiyesi

Hassas bünyeye sahip köpekler için en iyi 6 hipoalerjenik köpek maması:

1. Orijen Six Fish Tahılsız Balık Yavru ve Yetişkin Köpek Maması

hipoalerjenik-kopek-mamasi-002.jpg

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen tahılsız balıklı köpek maması, hassas bünyeye sahip köpekler için özel olarak formüle edilmiştir. Hassas yetişkin ve yavru köpekler için mükemmel bir glutensiz besin değerine sahip olan bu mama, optimum konsantrasyonu ve kolay sindirilebilir içeriği sayesinde köpeğinizin günlük enerji gereksinimini az miktarda mama tüketimiyle karşılamasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca Orijen köpek maması özel bağışıklık kompleksi sayesinde, köpeğinizin bağırsak florasını stabilize etmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Unutmayın, yetişkin köpeklerde görülen gıda alerjileri ve intoleransları ilerleyen süre zarfında beslenmede duyarlılık, sindirim sorunları veya deri hassasiyeti gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Köpeğinizin tüm bu sorunlardan uzak kalması için optimum enerji konsantrasyonuna sahip kolay sindirilebilen mama tüketmesi gerekmektedir. Bu aşamada köpeğinize Orijen six fish tahılsız ol6köpek mamasını gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

2. Acana Free-Run Duck Tahılsız Ördekli Köpek Maması

hipoalerjenik-kopek-mamasi-003.jpg

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana Free-Run Duck köpek maması, her ırk köpeğin rahatlıkla tüketebileceği ördek etinden üretilmiştir. Hiçbir köpeğin asla hayır diyemeyeceği eşsiz damak tadına sahip bu ürün, alerjik reaksiyonlara hassas olan köpekler için hipoalerjenik özelliğe sahiptir.

Özellikle köpeğinizin cildinde, kürkünde veya farklı semptomlarda alerjik reaksiyonlara hassas olduğunu düşünüyorsanız Acana tahılsız ördekli köpek maması kullanmanızı öneririm.

3. Profine Düşük Tahıllı Adult Kuzulu Yetişkin Köpek Maması

hipoalerjenik-kopek-mamasi-004.jpg

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Profine Adult Lamb Az Tahıllı Hipoalerjenik Kuzu Etli Patatesli Yetişkin Köpek Maması, içerisindeki omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sayesinde zihinsel ve sinir sistemi sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Proteini ve yağı açısından zengin bir formüle sahip olan bu ürün, patili dostunuzun dengeli büyüme ve kas gelişimini destek olacaktır.

Alerjiye karşı hassas olan köpeklerin sıklıkla tercih ettiği Profine Adult Lamb Az Tahıllı Hipoalerjenik Kuzu Etli Patatesli Yetişkin Köpek Maması, kuzu eti ve patates bileşenleriyle hassas bünyelere, tüy ve deri sağlığına, bağışıklık sistemine, hücre korumasına ve zihinsel gelişime destek olmaktadır.

4. Brit Care Senior Kuzu Etli Yaşlı Köpek Maması

hipoalerjenik-kopek-mamasi-005.jpg

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Brit Care Senior Kuzu Etli Yaşlı Köpek Maması, kıdemli köpeklerin özel beslenme ihtiyaçları için geliştirilmiş, dengeli ve son derece sindirilebilir kuru köpek mamasıdır. Hassas bünyeye sahip köpekler için hipoalerjenik özelliğe sahip bu ürün, yaşlanmayı yavaşlatmak, obezite riskini azaltmak, potansiyel sindirim sorunlarını en aza indirmek ve vücudun sağlığını korumaya yardımcı olmak için selenyum ve organik E vitamini ile güçlendirilmiştir.

Yaşlı köpekler için hipoalerjenik formüle sahip Brit Care Senior Kuzu Etli Yaşlı Köpek Maması, kıdemli köpekler (6 yaş üstü büyük ırklar, 7 yaş üstü orta ırklar, 8 yaş üstü küçük ırklar) ve kilo vermesi gereken köpekler içinde önerilmektedir.

5. N&D Prime Kuzu Etli Orta Irk Yetişkin Köpek Maması

hipoalerjenik-kopek-mamasi-006.jpg

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Prime Kuzu Etli Orta Irk Yetişkin Köpek Maması, doğru miktarda protein, yağ, sınırlı karbonhidrat, vitamin ve minerallere sahip en iyi malzemelerleden üretilmiştir. Köpeğinizin sağlıklı yaşamına katkıda bulunan bu ürün, doğal omega yağ asitleri sayesinde sağlıklı cildi ve kaplamayı teşvik ederken, nar ve yaban mersini serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olmak için antioksidan bakımından zengindir. Hipoalerjenik özellliğiyle bilinen Farmina N&D Kuzu ve Yabanmersini Düşük Tahıl Köpek Maması, % 98 kaliteli hayvan kaynaklarından elde edilmiştir.

6. Lavital Büyük Irk Somonlu Yetişkin Köpek Maması

Hipoalerjenik köpek maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Maxi Adult Salmon Formula, hassas bünyeye sahip hipoalerjenik köpekler için sıklıkla tercih edilmektedir. Aynı zamanda sindirim problemi ve cilt problemi olan köpekler içinde sıklıkla tecih edilen bu ürün, patili dostunuza sağlıklı yaşamı desteklemek ve özel ihtiyaçlarını karşılamak için formüle edilmiştir. Sağlıklı bir cilt yapısının korunmasına yardımcı olan mamanın içeriğindeki somon balığı, bitkisel yağ ve vitamin takviyeleri ile cilt sağlığına katkıda bulunmaktadır.

Tüm bunların yanında büyük ırk iri cüsseli köpeklerin ağırlıkları nedeniyle eklemlerini güçlendirmesi gerektiğini ön gören LaVital, eklem ve kemik sağlığını destekleyen özel içeriklerle zenginleştirilmiştir. Kaliteli ve sindirim oranı yüksek içerikle formüle edilmiş olan Lavital Büyük Irk Somonlu Yetişkin Köpek Maması, bağırsak aktivitesini destekleyen bir prebiyotik olan frukto-oligosakkarit içermektedir.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıYavru Köpek Eğitim İpuçları

Hipoalerjenik ne demek?

Hipoalerjenik kelimesindeki hipo "daha az", hipoalerjenik ise "daha az enerji" anlamına gelmektedir. Köpeğiniz için satın alacağınız mamaların ambalajlarında "hipoalerjenik" ibaresinin yer alması, mamanın patili dostunuzda daha düşük ihtimal alerjik reaksiyona neden olabileceği anlamına gelmektedir.

Hipoalerjenik köpek maması ne işe yarar?

Hipoalerjenik köpek mamaları köpeklerde meydana gelebilecek olası olumsuz reaksiyonları ve alerjileri en aza indirgemek için özel olarak formüle edilmiş besinlerdir. Bu köpek mamaları patili dostunuzun sağlık sorunlarının önüne geçilmesine yardımcı olabilir.

Alerjisi olanlar için en iyi köpek hangisi?

Afgan Tazısı, Tüysüz Terrier, Bichon Frise, Havanese, Komondor, Maltase, Minyatür Schnauzer, Portekiz Su Köpeği, Shih Tzu, Puli, İspanyol Su Köpeği, Yorkshire cinsi köpekler alerjisi olan bireyler için en ideal ırklardır. Öte yandan Kandil, Labrador Retriever, İngiliz Coocker, Bedlington ve Malta Köpeği alerji yapmaz.

Köpek maması alerji yapar mı?

Her köpek maması her köpekte alerjiye neden olmaz ancak köpekler bazı besinlere karşı aşırı duyarlılık gösterebilir. Bu durum köpeklerde alerjik reaksiyonlara sebebiyet vererek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. En yaygın görülen köpek alerjilerinin başında histamin gelmektedir. Histamin, bağırsaktaki fizyolojik fonksiyonların düzenlenmesinde işe karışan ve nörotransmitter olarak salgılanan bir azot bileşiğidir.

Köpeklerde alerji belirtileri neler?

Köpeklerde alerji belirtisi dermatit olarak görülmektedir. Ciltte tahriş ve iltihap olarak ortaya çıkan bu durum, aşırı derecede kaşınmaya, bazı bölgeleri dişlemeye ve hatta çüğnemeye neden olur. Çoğunlukla alerjisi olan köpekler kendisin mobilya, halı ve buzdolabı gibi yerlere sürtmektedir. Kedi ve köpek başta olmak üzere diğer evcil hayvanlarda en sık görülen alerji belirtileri:

Hapşırma
Gözlerde kaşıntı
Gözlerde sulanma
Burun akıntısı
Burun kaşıntısı
Burun tıkanıklığı
Sinüslerde ağrı
Nefer darlığı
Hırıltılı öksürük
Ciltte kaşıntı ve şişlik

Köpeklere ne alerji yapar?

Köpekler bazı gıdalara ve çevresel faktörlere karşı hassas bünyeye sahip olabilir. Köpeklerde alerjiye neden olan en yaygın durumlar arasında otlar, çiçekler, ağaçlar, küf, toz, deterjan ve çeşitli gıdalar neden olabilir. İnhalan alerjisi olan köpekler çeşitli maddelere karşı alerjik reaksiyon gösterme eğilimindedir. Genellikle 1 ile 4 yaş arasında başlayan inhalan alerjileri aynı zaman da her yaşta görülebilir.

Gıda uzmanları ve veterinerlere göre en iyi hipoalerjenik köpek maması hangisi?

Köpek sağlığını koruyan ve alerjik reaksiyonların tetiklenmesini engelleyen en iyi hipoalerjenik köpek mamalarını yukarıda listeledik. Listede yer alan mamalar birçok gıda uzmanı ve veteriner hekim tarafından onaylanmış en iyi alerjenik köpek mamaları olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum