Aleksandr Kokorin Kimdir

Aleksandr Kokorin, 19 Mart 1991’de Rusya’nın Valuyki kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Rusya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Aleksandr Kokorin Kimdir

Aleksandr Kokorin Biyografisi

Aleksandr Kokorin’in Kulüp Kariyeri

Aleksandr Kokorin, futbol kariyerine ilk olarak Lokomotiv Moskova takımının alt yapısında başladı. Uzun süre burada forma giydikten sonra, Dinamo Moskova’nın alt yapısına geçiş yaptı. Bir dönem burada genç takımlarda oynadıktan sonra 2008 yılında as takıma davet edildi.

aleksandr kokorin dinamo moskova

İlk sezonunda genç yaşında olması sebebiyle takımda çok fazla forma şansı alamadı ancak sonraki sezonlarda takımda uyumu sağlayarak sürekli oynayan futbolcular arasında gösterildi. 2010-2011 sezonunda kariyerinin en iyi sezonuna yaşayan Aleksandr Kokorin, toplamda 41 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Burada sergilediği oyun ile milli takıma kadar yükselme başarısı gösterdi.

2008 yılından 2015 yılına kadar Dinamo Moskova’nın formasını giyen Aleksandr Kokorin, toplamda 231 maça çıkıp 60 kez fileleri havalandırdı. Rus futbolcu, 2015-2016 sezonuna da Dinamo Moskova forması altında giriş yaptı.

Aleksandr Kokorin’nin Milli Takım Kariyeri

Aleksandr Kokorin, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2009 yılında Rusya U-21 takımında giydi ve burada 17 maça çıkıp 8 gol attı.

aleksandr kokorin rusya milli takımı

2011 senesinde ise Rusya Milli Takımı’na davet edildi. A Milli formayı kariyeri boyunca 36 kez giyip 10 gol attı. Bu süre içerisinde milli forma altında bazı büyük şampiyonlarda yer aldı ve takımın etkili oyuncuları arasında gösterildi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.