Aleix Vidal Kimdir

Tam adı Aleix Vidal Parreu olan, 21 Ağustos 1989’da İspanya’nın Valls kentinde dünyaya gelen, İspanya Milli Takımı ve kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Aleix Vidal Kimdir

Aleix Vidal Biyografisi

Aleix Vidal’in Kulüp Kariyeri

Aleix Vidal, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında doğduğu kentin takımı olan Valls’da forma giyerek başladı. Bir sene burada top oynadıktan sonra 2001-2002 sezonu öncesinden Barcelona’nın alt yapısına geçiş yaptı. Barcelona’nın alt yapısında bir sezon geçirdi ve sonrasında sırasıyla FC Cambrils, Gimnastic, Real Madrid, Reus, Espanyol ve CF Damm takımlarının alt yapısında yer aldı. 2008-2009 sezonu öncesinde de Espanyol B takımına yükseltildi. Bu anlamda profesyonel kariyerine bir başlangıç yaptı. 2 maç forma giydiği Espanyol B takımından Panthrakikos’a bir yıllığına kiralık olarak gönderildi. Alt yapı kategorilerinde top koşturmaya devam eden Aleix Vidal, 2009 yılında Pobla Mafumet ve Gimnastic takımlarında mücadele etti. 2010 yılında Malorca B takımına geçiş yaptı. Bir sezon emek verdiği takımından sezon bitmeden ayrıldı ve Almeria B takımına geçiş yaptı. Almeria B takımında sadece 1 maç forma giydikten sonra A takıma yükseltildi ve ilk profesyonel sözleşmesine imza attı. 3 sezon boyunca forma giydiği Almeria’da 102 maça çıktı ve 17 gol attı.

aleix vidal sevilla

Gösterdiği başarılı performans ile birçok kulübün dikkatini çekti ve kendisi gelen teklifler arasında 2014-2015 sezonu öncesinde Sevilla’dan yana kullandı. 3 Milyon Euro’ya biten transfer sonucunda 4 yıllık sözleşme imzaladı. İlk sezonunda takımın ilk 11’de kadrosunda daima yer buldu ve sezon sonunda Uefa Avrupa Ligi’ni takımı ile beraber kazanma başarısını gösterdi. Sezon boyunca 46 maça çıktı ve bu maçlarda 6 kez fileleri havalandırdı.

2014-2015 sezonun bitmesi ile beraber kariyerinde zirve yapan Aleix Vidal, Barcelona’nın ilgisini çekti ve 7 Haziran 2015’de 18 Milyon Euro karşılığında Katalan ekibine transfer oldu. Sözleşme 5 yıllık süre için geçerli kılındı.

Aleix Vidal’in Milli Takım Kariyeri

Aleix Vidal, milli formayı ilk olarak Katalonya’da giydi ve burada 2 maçta forma giydi. Sonraki yıllarda ise Sevilla’dan takım arkadaşlarının da baskısıyla İspanya Milli Takımı’nda oynamayı kabul etti. 2015 yılında ilk kez Kosta Rika ile yapılan hazırlık maçında forma giydi ve bu tek maçı oldu.

Aleix Vidal’in Başarıları

Sevilla

UEFA Avrupa Ligi: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.