Blu TV Alef Dizisi Hakkında Bilgiler Oyuncu Kadrosu ve Yorumlar

Türkiye’nin ilk mistik polisiye dizisi Alef Blu TV’de yayınlanmaya başladı. İşte uzun zamandır beklenen Alef dizisi hakkında bilinmesi gerekenler, oyuncu kadrosu ve izleyici yorumları…
Blu TV Alef Dizisi Hakkında Bilgiler Oyuncu Kadrosu ve Yorumlar

Alef Dizisi İncelemesi ve Hakkında Bilgiler

Blu TV’nin yeni polisiye türü dizisi Alef yayınlandı! Efsane oyuncu kadrosu ve hikayesiyle merak uyandıran Alef dizisi sonunda izleyicisiyle buluştu. Online platformlarda yeni yeni yayınlanmaya başlayan Türk dizileri oldukça ilgi çekiyor. Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın rol aldığı Alef dizisi de bunlardan biri oldu. Mistik ögeleri içerisinde barındırması sebebiyle Türkiye’nin ilk mistik polisiye dizisi olan Alef hakkında bilinmesi gereken tüm detayları bu inceleme dizi içeriğimizde araştırdık. İşte muhteşem senaryosu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Alef dizisi hakkında bilgiler, oyuncu kadrosu ve izleyici yorumları


1. Yönetmenliğini son yıllarda aldığı ödüllerle adından bir hayli söz ettiren Emin Alper’in yapmış olduğu dizinin oyuncu kadrosunda ise Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen yer alıyor.

Blu TV


2. Dizi hakkında Emin Alper tarafından yapılan bir açıklamada Alaturka noir ve İslami Gotik bir dünyanın senaryoda sunulduğu söylendi. Bu gibi açıklamalardan sonra yayınlanan dizide gördüğümüz mistik olaylar ve imgeler diziyi Türkiye’nin ilk mistik polisiye dizisi yapıyor.

Blu TV


3. Alef dizisinin konusu ise birbirine zıt iki polis dedektifinin bir dizi cinayet sonrasında birlikte çalışarak soruşturmayı yürütmeleri anlatılıyor. Hikaye ise İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasıyla başlıyor.

Blu TV


4. Kişisel hayatlarında da birçok sorun ve sıkıntı yaşayan Settar ve Kemal birbirlerine zıt karakter olmalarına rağmen bir uyum yakalayıp aynı cinayet soruşturmasında çalışmak zorunda kalıyorlar. Yetmezmiş gibi bu iki uyumsuz polise bir üniversitede eğitim görevlisi olarak çalışan Yaşar (Melisa Sözen) katılıyor.

Blu TV


5. Sırayla işlenen cinayetlerden sonra ekip cinayetin perde arkasını açığa çıkartınca ortaya dökülen sırlar yüzyıllar öncesine dayanan bazı gizemli bilgileri de açığa çıkartıyor.  

Blu Tv


6. Dizide ilk defa bir dijital projede rol alan Kenan İmirzalıoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan gösterdikleri oyunculuk performanslarıyla izleyicilerini kendisine hayran bırakıyor. Türk sinemasının bu iki büyük yıldızını birlikte izlemek ise gerçekten büyük bir şans.

Blu TV


7. Kenan İmirzalıoğlu dizide İngiltere’de eğitim aldıktan sonra ülkesine geri dönen ve Cinayet Büro amiri Settar’ın yanında çalışmaya başlayan Kemal karakterine hayat veriyor.

Blu Tv


8. Settar karakterine hayat veren ise tahmin edebileceğiniz gibi başarılı aktör Ahmet Mümtaz Taylan. Cinayet Şubenin en kıdemli komiseri olan Settar tecrübesi ve yaşadıkları ile tam bir kurt dedektif.

BLu TV


9. Dizi çekimleri için büyük bir emek harcandığını görüyoruz. Öyle ki 3D görsel efektler, gece gündüz çalışan makyaj ekibi, 1000’in üzerinde farklı figüran ve daha bir çok araştırma sonucu Alef dizisinin kusursuz bir şekilde ortaya çıktığını görüyoruz.

Blu TV


10. Polisiye dizilerinde ve filmlerinde olduğu gibi bazı klişe sahneleri Alef dizisinde de görüyoruz ancak şimdiye kadar izlediğiniz hiçbir polisiye yapımında olayların içerisine mistisizm girmiyor. Kısacası dizi hakkında olumsuzluk yaratabilecek herhangi bir şey yok. Alef dizisi tam anlamıyla kusursuz, harika çekimlere sahip ve muhteşem oyunculuk performanslarıyla dolu.

Blu TV


Alef Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Alef dizisi hakkında fikri sahibi olmak isteyenler ve izlemeyi düşünenler için izleyicilerin tavsiye niteliğindeki yorumlarına içeriğimizde yer verdik. İşte Alef dizisi hakkında izleyici yorumları...

İzleyici 1:

Polisiye gibi gözükse de içinde “islami gotik” ve “alaturka noir” gibi yeni alt türler barından blutv özel yapımı. Kenan İmirzalıoğlu’nun ilk dijital projesi olan dizi ülkenin en yetenekli oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in de ekrana dönüşünü müjdeler.


İzleyici 2:

Gizemli cinayetler işleyen bir seri katilin peşinden koşan iki farklı kafa yapısındaki dedektifi ana kahramanları olarak seçen dizi, kişisel ve toplumsal sırlarla zenginleşen bir hikaye örgüsüne sahiptir.


İzleyici 3:

Fazlasıyla tatmin etmiş, gelecek bölümler için şimdiden heyecanlandırmış, polisiyeye yeni boyut kazandırmış efsanevi bir dizi. Şimdiden iyi seyirler.


İzleyici 4:

Kenan İmirzalıoğlu’nun alışıldık karakterlerine bir yenisini eklediği düşündüğüm Alef dizisi muhteşem bir senaryoya sahip anladığım kadarıyla. Daha ilk başından dizi beni etkisi altına aldı.


İzleyici 5:

Merak duygusunu uyandıracak ögeler barındırın dizi her sahnesiyle beni şaşırtıyor. Henüz karakterlere daha alışamadım ancak görünen o ki muhteşem oyunculuk performansı sunuyorlar. Bunu anlamak için tek bir mimik bile yeterli oluyor.


İzleyici 6:

Biraz Av mevsimi, biraz Ejder Kapanı baya baya da Seven filminin etkisi altında yazılmış bir senaryo olduğunu düşünüyorum. Ancak 3’ü de harika filmlerdi. Şimdi biri çıkıp bu filmleri 8 bölümlük bir senaryoya dökerek birde üstüne Kenan İmirzalıoğlu’nu dizide oynatıyorsa o dizi izlenir.


İzleyici 7:

10 Nisan itibarı ile ilk işim diziye bakmak oldu arkadaşlar daha ilk bölümden tutuldum beynim sürekli Alef, Alef diyor. Polisiye ve gerilim türü dizi severlerin mutlaka izlemesi gerekiyor.


Alef Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakter Analizleri

Blu Tv’de yayınlanmaya başlayan Türkiye’nin ilk mistik polisiye dizisi Alef’in oyuncu kadrosu ve karakterleri hakkında bilgileri araştırdık. İşte Alef dizisinin başrolünde yer alan oyuncular ve karakter analizleri…

Kenan İmirzalıoğlu – Kemal

Blu TV

Türk sinema ve dizi tarihinin en iyi aktörlerinden biri olan Kenan İmirzalıoğlu rol aldığı polisiye türü yapımlarda gösterdiği performansla izleyicilerinin beğenisini kazanmıştı. Yıllar önce bir sinema filmi olan Ejder Kapanı filminde de bir cinayet dedektifi olan Kenan İmirzalıoğlu doğal olarak Alef dizisindeki rolüne alışık diyebiliriz. Dizide Kemal karakterine hayat veren Kenan İmirzalıoğlu yine muhteşem oyunculuğunu konuşturuyor. Kemal karakteri ise eğitimini İngiltere’de aldıktan sonra ülkesine dönerek Cinayet Büro’da görev yapmaya başlayan bir polis memuru. Kişisel iç dünyasında bazı sıkıntıları olan Kemal, Amiri Settar’dan bir hayli toy ve farklı karaktere sahip bir karakterdir.


Ahmet Mümtaz Taylan – Settar

BLu TV

Uzun yıllardır dizi/film sektörü içerisinde yer alan Ahmet Mümtaz Taylan’ı ilk defa bir internet dizisinde görüyoruz. Başarılı aktör Alef dizisinde gözü pek, cevval ve tecrübeli bir cinayet Büro amiri olan Settar karakterine hayat veriyor.


Melisa Sözen – Yaşar

Blu Tv

Rol aldığı dizi ve filmlerle adından sıkça söz ettiren Melisa Sözen son olarak kendisine Alef dizisinde de yer buluyor. Dizinin ana karakterlerinden biri olan Yaşar karakterine hayat veren Melisa Sözen gösterdiği oyunculuk performansıyla izleyenlerini kendisine hayran bırakıyor. Yaşar karakteri ise bir üniversitede İslam Tarihi bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan son derece bilgi dolu bir kadındır. İstanbul’da yaşanan seri cinayetlerin perde arkasında yatan yüzyıllık sırların açığa çıkartılmasında Kemal ve Settar’a çok yardımı dokunuyor.

Önerilen İçerik: Yanlızca Blu TV'de İzleyebileceğiniz En İyi Yerli Diziler

NeOldu.com  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum