Alaska Kurdu Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Alaska Kurdu köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Alaska Kurdu köpeği en yakın dostunuz olabilir..
Alaska Kurdu Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Alaska Kurdu Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Alaska Kurdu

10. Alaska kurdu yada bir diğer adıyla Alaska Malamutu, Alaska’ya özgü bir işçi köpeğidir. Tarihi bir hayli eski olan bu tür ilk zamanlar Eskimolar tarafından sıklıkla kullanılan kızak köpekleridir. Hepinizin yakından tanıdığı Alaska Kurdu mükemmel bir ağır yük taşıyıcısıdır.

Alaska Kurdu

9. İyi beslenmiş sağlıklı bir Alaska Kurdu köpeği her daim düzenli diyet ve egzersizlere tabi tutulması durumunda ortalama yaşam beklentisi 10 ile 12 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Alaska Kurdu

8. Alaska Kurdu köpeğinin en sık görülen palto renkleri beyaz, kahverengi, kırmızı, gri ve tüm bu renklerin çift karışımlarıdır. Tüyleri orta uzunluğa sahip oldukça sık ve yoğun görünüme sahiptir. Ayrıca Alaska Kurdu köpeğinin inanılmaz çift katlı paltosu en sert hava koşullarına bile dayanıklıdır.

Alaska Kurdu

7. Alaska Kurdu köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri son derece sevecen, sadık, itaatkar, dost canlısı, bağlı, oyuncu ve ağırbaşlı oluşudur. Tüm bu kişiliklerine eklenen muazzam görünümü ile beraberinde Alaska Kurdu dünyanın en sevilen köpeklerinden bir tanesi olmayı başarmıştır.

Alaska Kurdu

6. İyi beslenmiş bir Alaska Kurdu ortalama vücut ağırlı erkeklerde 36 ile 45 kg iken dişilerde 30 ile 38 kg aralığındadır. Ayrıca Alaska Kurdu köpeğinin boyu erkeklerde 61 ile 66 cm iken dişilerde 56 ile 61 cm aralığındadır.

Alaska Kurdu

5. İlk defa köpek sahiplenecek bireyler için Alaska Kurdu önerilmemektedir. Son derece zeki olmasının yanı sıra bir hayli inatçı yapısı eğitim uygulamalarını oldukça zorlaştırmaktadır.

Alaska Kurdu

4. Alaska Kurdu her daim koruma içgüdüsüne sahip olasından dolayı ailesini ve sevdiklerini tehlikelere karşı korumaktadır. Hatta öleceğini bilse bir saldırıya karşı mücadele edebileceğini asla unutmayınız.

Alaska Kurdu

3. Bu tür doğru bir şekilde eğitilmemesi durumunda son derece yıkıcı ve gürültülü olabilirken iti bir sosyalleşme geçirmemesi durumunda diğer evcil hayvanlara karşı bir hayli agresif hareketler sergilediği bilinmektedir.

Alaska Kurdu

2. Yüksek avcı yeteneğine sahip Alaska Kurdu köpeği mükemmel iz sürüş kabiliyeti ile avını en uzak noktalardan dahi tespit edebilmektedir. Ayrıca en zorlu hava şartları ve engebeli arazilerde dahi inanılmaz dayanıklı bir köpektir.

Alaska Kurdu

1. Alaska Kurdu köpeği diğer türlere nazaran bir hayli sessizdir. Çok nadir havladığı görülmekte olan bu tür her daim tatlı bir dille yetiştirilmelidir.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum