Aladdin 2019 Filmi İzleyici Yorumları ve Analizi

2019 yapımı bir romantik çocuk filmi olan ve çıktığı anda gündeme bomba gibi oturan Aladdin adlı filmi inceleyerek içerik haline getirdik.
Aladdin 2019 Filmi İzleyici Yorumları ve Analizi

 

Aladdin (2019) Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mayıs 2019’da gösterime giren Aladdin filminin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını derledik. İşte Aladdin filmi hakkındaki detaylar.


1. Film Türkiye’de 24 Mayıs 2019 tarihinde gösterime girmiştir. Kategorisi fantastik, macera ve aile olan filmin uzunluğu tam 2 saat 8 dakikadır.

1-743.jpg


2. Film fragmanı ilk olarak Walt Disney Studios’un orijinal YouTube kanalında 12 Mart 2019 tarihinde yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 50.924.074 kişi tarafından görüntülenme elde etmiş olup 728.000 kişi tarafından beğenilmiştir.

2-761.jpg


3. Aladdin , Walt Disney Pictures tarafından üretilenbir 2019 Amerikan canlı aksiyon animasyon müzikal fantastik filmidir. Yönetmen koltuğunda Guy Ritchie otururken senaryosunu kaleme alan isim John August’tur. Yapım bütçesi 183 milyon Dolar iken gişeden elde edilen para tam 1.052.000.000 (1 Milyar 51 Milyon) dolardır.

3-752.jpg


4. Filmin şarkıları Alan Menken, Howard Ashman, Tim Rice ve Pasek ve Paul tarafından hazırlanmıştır. Film aynı adı taşıyan 1992 yapımı animasyon filmi ve Binbir Gece masallarındaki Aladdin’in Sihirli Lambası adlı hikayeden uyarlanmıştır. Prodüksiyonun sinematografisini ise Alan Stewart üstlenmiştir.

4-764.jpg


5. Kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmin ekibinin bir kısmı ise şu şekilde; Will Smith  (Genie / Mariner), Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jasmine), Marwan Kenzari (Jafar), Navid Negahban (Sultan), Nasim Pedrad (Dalia), Billy Magnussen (Prince Anders), Jordan A. Nash (Omar (as Jordan Nash)), Taliyah Blair (Lian), Aubrey Lin (Omi) ve Amir Boutrous (Jamal).

5-629.jpg


6. 2019 yapımı filmin odak noktası ise padişahın kızına aşık olan ve onu elde etmek isteyen  iyi kalpli bir sokak çocuğu ve gözünü hırs bürümüş bir sadrazamın dilekleri gerçekleştiren sihirli lamba için rekabet içine girmelerinin etrafında dönüyor.

6-619.jpg


7. Filmin konusunu ise gündüzleri hırsızlık geceleri ise tembellik yapan kahramanımızın babası tarafından zorla evlendirilecek olan Prenses Jasmine’ye âşık olup elde etmeye çalışması sonucu başına gelecek olaylar olarak yorumlayabiliriz. Mağarada farkında olmadak bulduğu lambanın içinde 3 dilek hakkını gerçekleştirecek cin vardır, bu dilek haklarını prensesi elde etmek için kullanmayı düşünen kahramanımız sadrazam engeline takılacaktır.

7-759.jpg


8. Google Kullanıcılar’dan %91 Beyazperde’den ise 3,5/5 puan alan filmi NeOldu yazarları olarak zaman kaybetmeden izlemenizi öneriyoruz. Film IMDB’den ise 221.207 kişi tarafından oy alarak 7,0 puan almayı başarmıştır.

8-671.jpg


Aladdin (2019) Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Gerçekten masal gibi bir film olmuş, çoğu sahnesini yüzümde gülümsemeyle izledim. Baştan söylemek gerekir, orijinal animasyonu ile karşılaştırmaya çalışırsanız keyfinizi öldürürsünüz. Efsanelere boşuna efsane denmiyor. Fakat hakkını vermek gerekir, tüm sahneleri orijinaline benzer şekilde tutmaya maksimum özen göstermişler. imax izlenmesini öneririm zira renkli ve çok güzel bir dünya yaratılmış. Kostümler, danslar ve şarkılar ile bambaşka bir zamanın içerisine çekiyor sizi. Beklentimi aştı.


? Naomi scott resmen döktürüp taşımış filmi şarkı söylediği sahnelerde. Özellikle speechless’ı söylediği sahne ve şarkı gerçekten efsane ve adına yaraşır, gitmeden önce dinleyin derim. audio only versiyonlarında ve enstrümanların baskın olmadığı malum sahnede çok daha iyi anlaşılıyor sesi. Bu senenin let it go‘su resmen ve Oscar’a aday olması muhtemel. (Eğer frozen 2 farklı bir şeyler çıkartmazsa) arabian nights da sahne ve çekimler olarak inanılmaz güzeldi. Filmin %30-40’lık bir kesimi müzikal gibi geçiyor haliyle. o sebeple sevmiyorsanız hazırlıklı gidin. 


? Filme giderken içeriğine pek bakmamıştım ama müzikal olduğunu öğrenince hem şaşırdım hem de hoşuma gitti. Filmi güzel yapan detaylardan biri gerçekten müzikal olmuş olmasıydı. Ayrıca seçilen karakterler çizgi filmdeki karakterlere gerçekten çok benziyordu.
özellikle Alâeddin rolünü oynayan Mena Massoud sanki tamamen bu rol için seçilmiş. Daha önce bir yerlerden hatırlıyormuyum diye baktığımda filmografisinde pek bir geçmişinin olmadığını da gördüm ama bu rol çok iyi gitmiş kendisine. naomi scott’a ayrıca bir parantez açmak gerekli sanırım. Hem güzelliği hem de sesiyle gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış. Ben Beğendim


? İzlenebilir bir film olmuş... şarkıları yer yer sıksa da sanırım bunda ana etken, benim filmi dublajlı izlemem, orijinal dilde izlesem, şarkıları büyük ihtimalle daha çok sevebilirdim... mekanlar zaten bir masal diyarı olmuş, görsellik cidden çok başarılı, oyunculuklar çok sırıtmıyor ve en önemlisi kostümlere bayıldım! cidden muhteşem şeyler var ortada... rengarenk... çok bir beklentim yoktu izlerken ve bence güzel bir film olmuş.


? 2019 yılının çocuklarına popüler bir Arap masalının Hollywood tarzı bir müzikal ile izlettirilmesi amacıyla ortaya çıkan film. Aksiyon sahneleri ve görsel efektler muh-te-şem. Hatta şahane ötesi. Guy ritchie ve 183 milyon dolar etkisi olsa gerek. Ha bir de will smith yüzünden şişme bütçe olabilir. Çıtır hasarlı, sigortanın şişirdiği sahibinden vasıta ilanlarıyla karıştırılmamalı. Hakikaten dekorlara, kostümlere, efektlere deli emek (ve para) harcanmış.


? Müzikal film. Bunu bilmeyerek filme gittim ve şarkı söylemeye başlayınca bir süre hayal kırıklığı yaşadım. Önceden de sefillere gittiğim de yaşamıştım aynı şoku ancak Alâeddin’de sefiller kadar büyük bölüme yaymamışlar müziği. Müzikal sahneler olmasa olur mu? aslında fena da olmamış. Gayet güzel bir film çıkmış ortaya. Detaylara çok dikkat edinilmiş. Sahneleri bir kez çektiklerini sanmıyorum. Oyunculuklar çok iyi kostüm ve oyuncu seçimleri de gerçekten bu kadar olur. Daha başkası fazlası olmaz. Her şey mükemmel.


? Çok kötü film. Özellikle de müzikleri hayal kırıklığı. Ya sen doğu kültürüne ait bir masalın filmini çekiyorsun ama müzikler sanki Barbie çizgi filmlerinden araklanmış. Koysana bir oryantal esinti müziklerde, cesur bir şey olsun değişiklik olsun. Siyahi bir kadın caz yapıyordu ilk şarkılarda. ayrıca Alâeddin’in prens ali olarak geldiği sahnede sanki prens ali Brezilyalıymış gibi sambacı kızlar falan vardı. Bir kültürün içine etmişler her taraftan Hollywood klişeleri çığlık atıyor. 


? 1992 yapımı çizgi filmin tadını -will smith'e rağmen- veremese de fena değildi. will smith cin için doğru tercih. Fakat animasyon sahnelerindeki will simith çok kötü çalışılmış. shark tale deki balık rolünün yüz animasyonları bile daha başarılıydı. Bir de avatar'daki kaliteyle karşılaştırırsak 10 sene sonra çok kötü bir iş. muhtemelen motion capture yapma zahmetine girmemiş, işi tamamen animatörlerin becerisine bırakmışlar. Cin animasyonundaki handikabı biliyorsunuz: alt kısım yok işte, mavi dumandan oluşuyor.


Aladdin 2019 Film Oyuncuları ve Başrolleri

Will Smith – Cin

Amerikalı aktör yapımcı ve rapçi olan, herkesin en fazla Ben Efsaneyim filminden tanıdığı 52 yaşındaki ünlü oyuncudur. 60’tan fazla yapımda rol almış olup Smith, beş Altın Küre Ödülü ve iki Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve dört Grammy Ödülü kazandı.

o1-099.jpg


Mena Massoud – Aladdin

Mena Massoud, Disney fantastik filmi Aladdin'de başrolü oynadığı bilinen Mısırlı-Kanadalı bir aktördür. Ayrıca Kanada drama dizisi Open Heart'da Jared Malik, Amazon Prime dizisi Jack Ryan'da Tarek Kassar ve Hulu dizisi Reprisal'da Ethan Hart olarak rol aldı. Şu an 29 yaşında.

o2-090.jpg


Naomi Scott – Prenses Jasmine

Charlie’nin Melekleri ve Power Rangers gibi filmlerde oynamış 27 yaşındaki aktör ve şarkıcıdır. Kendini en çok Aladdin filminde Prenses Jasmine rolü ile tanıtmıştır. Bu zamana kadar 14’ten fazla yapımda rol aldı.

o3-055.jpg


Marwan Kenzari – Jafar

Marwan Kenzari Tunus-Hollandalı bir aktör ve komedyendir. Hollanda ve İngiliz yapımı filmlerde sahne aldı. Wolf filmindeki performansı nedeniyle 2013 yılında En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Portakal kazandı. Şu anda 37 yaşında ve 30’dan fazla yapımda rol aldı.

o4-018.jpg


Çıkış Tarihi: 24 Mayıs 2019

Kategori: Fantastik – Macera – Aile

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.