Alaattin Büyükkaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

1 Şubat 1950 yılında Tokat da dünyaya gelen Alaattin Büyükkaya, Tokat da dünyaya geldi. Babasının adı Mustafa annesinin adı ise Suriye olan Alaattin Büyükkaya hayatı hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Alaattin Büyükkaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Alaattin Büyükkaya Biyografisi

22. dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili olan Alaattin Büyükkaya aynı zamanda sigorta danışmanıdır.

Alaattin Büyükkaya


Alaattin Büyükkaya Doğum Yeri ve Tarihi

1 Şubat 1950 yılında Tokat’ta dünyaya gelen Büyükkaya, Mustafa ve Suriye çiftinin oğludur.

Alaattin Büyükkaya Doğum Yeri ve Tarihi


Alaattin Büyükkaya Eğitim ve İş Hayatı

Üniversite eğitimine kadar Tokat’ta okumuş olup, 1969 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazanmış ve 1973 yılında mezun olmuştur. Ardından yine İstanbul Üniversitesi’nde aynı fakültede yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlamış olup, 1995 yılında Dr. Unvanını almaya hak kazanarak iktisat doktoru olmuştur. İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde sigorta alanında yüksek ihtisas da yapan Büyükkaya, 1973 yılında iş hayatına atılmıştır. İş hayatında sırasıyla Başbakanlık Sigorta Denetleme Kurulu’nda bulunmuş ve İmtaş Sigorta Şirketi Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır, Aksigorta Genel Müdürlüğü ve Merkez Sigorta’nın kuruluşuna önemli katkı sağlayarak buranın gene müdürlüğünü ve yönetim kurulu başkanlığı görevini ifa etmiştir. Bunun yanı sıra İTO yani İzmir Ticaret Odası’nda Ekonomi Danışmanlığı’da yapmıştır. Ardından 1995 senesinde Merkez Sigorta’da kendisine ait olan hisseleri satarak sigorta konusunda danışmanlık, acentecilik ve risk yönetimi yapmaya başlamıştır. Özellikle de sigorta konusunda başarılı olan Alaattin Büyükkaya’nın, bu konuda 9 araştırma ve 200’e yakın yayımlanmış makalesi mevcuttur. Halen TÜSİAD, Aydınlar Ocağı, Rumeli İş Adamları Derneği ve benzeri alanlarda aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Alaattin Büyükkaya Eğitim ve İş Hayatı


Alaattin Büyükkaya Siyasi Hayatı

Ak Parti ile siyasete atılan Büyükkaya, 22. Dönem İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. 30 Ekim 2001 tarihinde İstanbul İl başkanlığı olarak da görev yapmış olup, 3 Kasım 2002’de İstanbul 2. Bölge’den milletvekili olmaya hak kazanmıştır. Ayrıca, halen TBMM bünyesinde bulunan AGİTPA üyesidir. Büyükkaya, evli olup 2 çocuk babasıdır. İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmektedir.

Alaattin Büyükkaya Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.