Sürükleyici ve Savaşlarla Dolu En İyi 18 Aksiyon Animesi

Savaş sahneleri ve efsanevi efectleri ile ekrandan gözlerinizi ayırmamaya hazır olun. Sizler için aksiyon türüne ait en iyi animeleri derledik.
Sürükleyici ve Savaşlarla Dolu En İyi 18 Aksiyon Animesi

Savaş sahneleri ve efsanevi efectleri ile ekrandan gözlerinizi ayırmamaya hazır olun. Sizler için aksiyon türüne ait en iyi animeleri derledik. Listemizde yer alan animeleri izlerken ekrandan ayrılamayacaksınız. Günlerinizden gecelerinize kadar her saniyenizi animeye adayacaksınız. 

İşte En İyi 18 Aksiyon Animesi...

1. Arknights: Reimei Zensou

Aksiyon Animeleri
Terra’nın birçok bölgesinde nedeni bilinmeyen doğal afetler meydana çıkmıştı. İnsanların büyük bir çoğunluğu afetlerden korunmak için yıllarca mobil şehirlerde yaşamış ve o şehirleri geliştirmiştir. Oripathy isminde tedavisi olmayan bir hastalık meydana çıktığında ise hastalığı kapan insanlar iş gücü olarak kullanılmaya başlanılmıştır. Bu eziyete maruz kalan insanlar isyan etse de tedavi için araştırmalar yapılmaktadır.

TürAksiyonMacera
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularYuki
Kaida
Tomoyo
Kurosawa
Shizuka
Ishigami

2. Bara Ou no Souretsu

Aksiyon Animeleri
Tahta sahip olduğunu savunan York Dükü, Kral 4’üncü Henry’yi tahtından indirip kral olmayı arzulamaktadır. Tam olarak kadın ya da erkek olduğu bilinmeyen iki cinsiyetli Richard annesinden her türlü işkenceye maruz kalır. Çocukluğundan bu yana Richard’ın kendi bedenine yönelik şiddetten ötürü nefret duysa da büyük bir mücadele girişmeye kararladır.

TürDramTarihAksiyon
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularCiaran
Strange
Kelly
Greenshield
Marisa
Duran

3. Dota: Dragon’s Blood

Aksiyon Animeleri
Davion, kendisini dünyadan kötülüğü ortadan kaldırmaya adamış ünlü bir Ejderha Şövalyesidir. Gizli görevinde güçlü, kadim bir buz ejderi ve asil bir Prenses Mirana ile karşılaşır ve bu onu asla hayal bile edemeyeceği olaylara bulaştırır. Kısa aksiyon animeleri arıyorsanız bu anime tam da size göre. 

TürAksiyonMacera
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAshley
Miller
OyuncularYuri
Lowenthal
Lara
Rulver
Troy
Baker

4. Attack on Titan

Aksiyon Animeleri
Yüzyıllar önce, insanoğlu devler tarafından yok edilmenin eşiğine gelmişti. Bu devler insanları tamamen keyfi bir şekilde yiyen canavarlardır. İnsanların geri kalanının dağınık bir şekilde yaşadığı bir dünyada geçer. Bu dünyada en büyük devden bile uzun surlar dikilmiştir ve insanlar surların altında huzur ile yaşamaktadır. Lakin bir gün beklenmedik boyutlarda bir dev surları yıkmayı başarır. Henüz çocuk olan Eren ve arkadaşları bu kaostan kurtulduğu anda; Eren bir yemin eder. Dünya üzerinde var olan tüm titanları öldürmek onun işi haline gelir.

TürAksiyonMacera
IMDb9,0
Gösterim
Tarihi
2013
OyuncularJosh
Grelle
Bryce
Papenbrook
Yuki
Kaji

5. One Piece

Aksiyon Animeleri
Luffy, bir gün bir grup korsan olmak ister ve bu yüzden bir gum-gum denilen özel bir meyve yer. Bu meyve, Luffy'nin vücudunu esnek hale getirir ancak bu da onun suya batamayacak hale gelmesine neden olur. Luffy, One Piece adlı çok değerli bir hazineyi bulmak için denizlerde yolculuğa çıkar ve birçok macera ve zorlukla karşılaşır. Öte yandan, "Pirate King" olmak isteyen başka korsanlar da bu hazine için yarışır.

TürAksiyonMacera
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenEiichiro
Oda
OyuncularMayumi
Tanaka
Laurent
Vernin
Tony
Beck

6. My Hero Academia

Aksiyon Animeleri
Dünyada doğuştan süper güçlere sahip olan insanlar bulunmaktadır. Bu insanların süper güçlerine quirk denir. Bununla birlikte, herkesin bir quirk'i olmasına rağmen, Izuku Midoriya quirk'siz doğmuştur. Kendisi de bir kahraman olmak ister ve bunun için en iyi kahraman okulunu bitirmeyi hedefler. Okul, quirk sahibi öğrencilerin kahramanlık eğitimi aldığı bir yerdir ve Izuku'nun hayatı burada değişir. Hayallerine kavuşabilmek için ise elinden geleni yapmaya hazırdır.

TürAksiyonMacera
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2016
OyuncularDaiki
Yamashita
Justin
Briner
Nobuhiko
Okamoto

7. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Aksiyon Animeleri
Edward ve Alphonse bir gün bir transmütasyon ritüeli yaparak annelerinin ölümünü geri getirmeyi hedeflerler. Ancak, bu ritüel başarısız olular. Edward bacağını, Alphonse ise tüm vücudunu kaybeder. Kardeşler kayıpları ile birlikte yıkıma uğrar. Edward, bir fullmetal alchemist olarak adlandırılan bir alkemist olmayı hedefler ve Alphonse'u geri getirmek için uğraşır. Simya yapmanın altındaki sırları keşfetmeye başlayan iki kardeş beklenmedik düşmanlarla da yüzleşmesi gerekmektedir.

TürAksiyonMacera
IMDb9,1
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenHiromu
Arakawa
OyuncularKent
Williams
Iemasa
Kayumi
Matthew
Leonhart

8. Dragon Ball Z

Aksiyon Animeleri
Goku, bir gün bir meyve yer ve bu meyve onu güçlü bir savaşçı hale getirir. Bu meyve, "Saiyan" olarak adlandırılan bir yaratık türünün meyvesidir ve Goku bu meyveyi yediği için yaratık türüne ait bir parça haline gelir. Öte yandan, dünyayı tehdit eden birçok güçlü düşman ortaya çıkar ve Goku bunlarla mücadele etmek zorunda kalır. Bu mücadeleler sırasında, Goku güçlerini geliştirir ve dünyayı koruma misyonunu yerine getirmeye çalışır.

TürAksiyonMacera
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1989
OyuncularDoc
Harris
Cristopher
Sabat
Scott
McNeil

9. Sword Art Online

Aksiyon Animeleri
Bir grup insan virtual reality oyunu olan Sword Art Online isimli bir oyuna girer. Bu oyun, insanların beyinlerine takılan bir cihaz sayesinde oyuncular gerçek hayattan tamamen kopartır ve oyunun içinde yaşamaya başlatır. Oyun, 100 katmanlı bir yüksekteki bir kuleyi tırmanmayı hedefleyen bir oyundur ve oyuncular bu kulenin her katmanını geçtikçe daha güçlü hale gelirler. Ancak, oyunun yaratıcısı tarafından yapılan bir değişiklik sonucu, oyuncular oyunda öldükleri anda gerçek dünyada da ölürler. Oyuncular, bu oyunu bitirmeyi ve gerçek hayata dönmeyi hedeflerler lakin asla o kadar kolay olmaz.

TürAksiyonMacera
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularYoshitsugu
Matsuoka
Haruka
Tomatsu
Bryce
Papenbrook

10. Naruto

Aksiyon Animeleri
Naruto, çocukken babasını kaybetmiş ve kendisini yalnız hisseden bir gençtir. Bununla birlikte, Naruto kendini bir gün Hokage olarak adlandırılan köyünün lideri olmayı hedefler. İçerisinde bulunan dokuz kuyruğun gücünü kontrol edebilmek için de eğitimler almaya başlar. Naruto ninja eğitiminde her türlü zorluk ile uğraşır. Bununla birlikte Naruto, birçok macera ve zorlukla karşılaşır ve Hokage olmayı hedeflerken arkadaşlarıyla birlikte birçok güçlü düşmanla mücadele etmek zorunda kalır.

TürAksiyonMacera
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenMasashi
Kishimoto
OyuncularJunko
Takeuchi
Maile
Flanagan
Kate
Higgings

11. Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works

Aksiyon Animeleri
Fuyuki Şehrinde, 7 Büyücü ve kendilerine komut büyüleriyle bağlı olan 7 hizmetkarı arasında geçen Kutsal Kase Savaşı ortaya çıkmıştır. Bu savaşta kazananın dileği gerçekleştirilecektir. Emiya Shirou, babasını 5 yıl önce kaybetmiş ve babasından miras kalan dileği olan adaletin savaşçısı olmak isteyen bir lise öğrencisidir. Bir gün okuldan geç vakitte ayrılırken, ilginç kıyafetleri olan ve ellerinde mızraklarla kılıçlarla birbirlerine saldıran iki kişinin savaşına tanık olur. Mızraklı kişi, savaşı bırakarak Shirou'yu takip eder ve mızrağını onun kalbine saplar. Ama ertesi gün, mucizevi bir şekilde iyileşmiş olarak evinde uyanır. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, mızraklı savaşçı işini tamamlamak için tekrar dönecektir.

TürAksiyonMacera
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2014
OyuncularNoriaki
Sugiyama
Kana
Ueda
Bryce
Papenbrook

12. Hunter x Hunter 

Aksiyon Animeleri
Gon, babasını kaybetmiştir ve bir gün babası hakkında gizli bir bilgi öğrenir. O  hunter olarak adlandırılan özel bir avcıdır. Gon, babasını bulmak için hunter olmayı hedefler ve hunter olmak için gerekli olan sınavı kazanır. Hunter'lar, dünyadaki en güçlü avcılardır ve dünyada bulunan çeşitli gizemleri çözmekle görevlidir. Gon, bu yolculuğu sırasında arkadaşlar edinir ve asla düşünemeyeceği zorluklarla karşılaşmaya başlar.

TürAksiyonMacera
IMDb9,0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenYoshihiro
Tagashi
OyuncularIssei
Futamata
Megumi
Han
Cristina
Valenzuela

13. JoJo's Bizarre Adventure

Aksiyon Animeleri
Jotaro, hapishanede yatan bir öğrencidir ve dedesi Joseph Joestar ve arkadaşı Muhammed Avdol onu ziyaret etmeye gelmişlerdir. Ancak, Jotaro'nun annesi Dio tarafından yapılan bir büyü yüzünden, Dio'yu öldürmek zorunda kalırlar ve bu nedenle Mısır'a seyahat ederler. Yolculuk sırasında, inanılmaz tehlikelerle karşılaşırlar ve tüm güçlerini kullanarak Dio'yu öldürmeye çalışırlar.

TürAksiyonMacera
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularDavid
Vincent
Matthew
Mercer
Daisuke
Ono

14. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

Aksiyon Animeleri
Mars'taki Gjallarhorn adlı bir zengin aile tarafından yönetilen ve gezegenin yönetimi için savaşan Tekkadan adlı bir örgüttün hikayesi sizlerle. Örgütün lideri olan Orga Itsuka, genç bir çocuk olan Mikazuki Augus ve arkadaşları, Gjallarhorn'un zalim yöntemlerine karşı mücadele ederken aynı zamanda kendi iç meseleleriyle de uğraşırlar. Dizi, Iron-Blooded Orphans'un bu mücadelesi sırasında geçirdiği zorlukları ve savaşın etkilerini takip eder.

TürAksiyonDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenYoshiyuki
Tomino
Hajimete
Yatate
OyuncularBill
Rogers
Adin
Rudd
Landon
McDonald

15. Bleach

Aksiyon Animeleri
Kurosaki Ichigo, 15 yaşında normal bir öğrenci olsa da, ölülerle iletişim kurabilme yeteneğine sahiptir. Ichigo'nun babası ve kardeşleri, ailelerine ait bir kliniği işletmektedir. Bir gün, shinigami olan Kuchiki Rukia, Ichigo'nun odasına camdan girer ve Ichigo'nun onu görebildiğine şaşırır. O anın kargaşasında çevreye gelen bir hollow ile dövüşürken, Rukia Ichigo'ya güçlerini geçirir. Shinigami güçlerini alan Ichigo, Rukia ile birlikte "hollow"ları yok etmeye başlar.

TürAksiyonMacera
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenTite
Kubo
OyuncularJohnny
Yong Bosch
Michelle
Ruff
Stephanie
Sheh

16. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba

Aksiyon Animeleri
Bir aile, iblisler tarafından saldırıya uğrayıp sadece iki üye olan Tanjiro ve Nezuko hayatta kalır. Nezuko, yavaş yavaş bir iblise dönüşmektedir. Lakin hala insani duygularını bünyesinde barındırmaktadır. Tanjiro ise ailesinin intikamını almak ve kız kardeşini iyileştirmek için bir iblis avcısı olmaya karar verir.

TürAksiyonMacera
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
OyuncularNatsuki
Hanae
Zach
Aguilar
Abby
Trott

17. Gurren Lagann

Aksiyon Animeleri
Simon, bir maden işçisidir ve sıradan bir yaşam sürdürürken Kamina, yer altından çıkmayı vaat eden bir liderdir. Simon, Kamina'nın ısrarı üzerine yer altından çıkmaya ve diğer insanlara karşı savaşmaya karar verir. Lakin düşündüklerinden de büyük zorluklar ve fantastik süreç ikisini etkilemeye başlar.

TürAksiyonMacera
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2007
OyuncularTetsuya
Kakihara
Shizuka
Ito
Yuri
Lowenthal

18. Rurouni Kenshin

Aksiyon Animeleri
Himura Kenshin, Meiji Devrimi sırasında suikastçı olarak bilinen Hitokiri Battousai olarak tanınırdı. Devrim bittikten sonra, öldürmeyi bırakmayı ve gezgin olarak yaşamayı vaat eden Kenshin, Kaoru Kamiya ile tanışır ve Kaoru'nun babasının Dojo'sunda geçici olarak yaşamaya başlar. Ancak, geçmişi onu takip eder ve Kenshin'in nerede olursa olsun nereye giderse gitsin, bir gün intikam alacağını bilerek yaşaması gerekir.

TürAksiyonMacera
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1996
OyuncularMayo
Suzuzake
Dorothy
Elias-Fahn
Richard
Cansino

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.