Akita Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Akita köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Akita köpeği en yakın dostunuz olabilir..
Akita Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Akita Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Akita Köpeği

10. Akita köpeği Spitz türleri arasında en büyük köpek olma özelliğine sahiptir. Japon bekçi köpeği olarak bilinen bu sevimli tür her daim dünyanın en popüler köpeği olmayı başarmıştır.

Akita Köpeği

9. Son derece güçlü olması ile bilinen Akita köpeği kendine has duruşu ve görünümü ile bir hayli asildir. Ayrıca bu tür inanılmaz karakteri ile dikkat çekmektedir.

Akita Köpeği

8. Akita köpeğinin kaliteli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda ortalama yaşam beklentisi 10 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Akita Köpeği

7. Türün en belirgin kişisel özellikleri uysal, atik, ağırbaşlı, bağımsız, merhametli, sevecen, dost canlısı, koruyucu ve cesur olmasıdır. Tüm bu özellikleri ile Akita köpeği aileler için mükemmel bir yol arkadaşıdır.

Akita Köpeği

6. Akita köpeğinin iyi gelişmiş sağlıklı bir türünde erkekler dişilerine göre daha iri cüsseye sahiptir. Bu genellikle erkek Akita köpeklerinde 35 ile 60 kg arasında iken dişilerde 32 ile 45 kg aralığındadır. Beraberinde Akita köpeğinin uzunluğu dişilerde 58 ile 66 cm olup erkeklerde 64 ile 71 cm aralığındadır.

Akita Köpeği

5. Bu köpek türünün en dikkat çeken yanı inanılmaz tüy yapısı olmaktadır. Akita köpeğinin en sık rastlanan renkleri beyaz, kaplan deseni, kırmızı, piton deseni, ve üç renk olarak bilinmektedir.

Akita Köpeği

4. Akita köpeği son derece iyi bir arkadaş olmasının yanı sıra diğer köpeklere karşı saldırgan tavırlar sergileyebilmektedir. Bu sebepler her daim iyi bir eğitim ve sosyalleşme istemektedir.

Akita Köpeği

3. İlk kez köpek sahiplenecek bireyler için Akita uygun bir seçim değildir. Çünkü daha profesyonel kişilerce doğru bir yaşam sürmesi gerekecektir. Aksi taktirde bu tür mutsuz olacaktır.

Akita Köpeği

2. Akita köpeği ile uzun süreli göz temasına girmeniz durumunda bunu bir tehdit olarak algılayarak direk savunmaya geçmektedir. Burada liderlik duygusunu ön plana çıkartmakta olan tür anlık saldırı pozisyonu alacaktır.

Akita Köpeği

1. Bazı kalıtsal hastalıkları taşıyabilen Akita köpeğinin her daim ırk güvencesi olan petshop mağazasından alınması gerekmektedir. Ayrıca her daim bakım uygulamalarının yapılması düzenli aşı işlemlerinin uygulanması gerekecektir.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum