Akın Üstün Kimdir? & Hakkında Bilgi

Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Gümüşhane belediye başkanı adayı seçilen Akın üstün hakkında merak edilenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte Akın Üstün'ün biyografisi!
Akın Üstün Kimdir? & Hakkında Bilgi

Akın Üstün Biyografisi

Akın Üstün, Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem için uygun görülen Gümüşhane Bölgesi'nde 2. sıra adayı olarak açıklanmıştır. 1974 yılında Kelkit ilçesinde doğmuştur.

akin-ustun-biyografisi.jpg


Akın Üstün'ün Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini Kelkit'te tamamlamıştır. Devamında lisans eğitimini almak üzere Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni tercih etmiştir. Mezuniyetinin hemen sonrasında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü de bitirmiştir. Eğitim hayatından sonra ise ticaret ve hayvancılıkla uğraşmaya başlayarak iş hayatına devam etti.

akin-ustunun-egitim-hayati.jpg


Akın Üstün'ün İş Hayatı

Ticaret ve hayvancılık ile uğraşarak eğitimini aldığı işle hayatına devam etme kararı alan Üstün bu alandaki birçok projeye danışmanlık yaparak yeni girişimcilerin hayata atılmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca bu işine ek olarak 13 yıl aktif şekilde gazetecilik de yapmıştır. Gümüşhane Ziraat Mühendisleri Odası il temsilciliği görevini de üstlenmiş olan Üstün Gümüşhane Genç Girişimciler Kurulu kurucu başkanlığında da bulunmuştur. Bu görevi 4 yıl süreyle yerine getirmiştir. Eş zamanlı olarak Kelkit Ticaret Odası'nda da yaklaşık 7 yıldır aktif şekilde görevlerde bulundurmaya devam etmektedir.

akin-ustunun-is-hayati.jpeg


Akın Üstün'ün Siyası Hayatı

2000'li yıllarda Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Üstün'ün partisi ile olan ilişkisi oldukça eskiye dayanır. Öğrencilik döneminden itibaren aktif şekilde devam eden ilişkisi Kelkit Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlığı'na kadar uzanmıştır. Ayrıca Merkez yönetme kurulu görevine de eş zamanlı olarak hala devam etmektedir.  Son olarak yoğun çalışma ve görevlerde bulunduğu, doğduğu yer olan Gümüşhane'den milletvekili adaylığı ile siyasi hayatına devam etmeye karar vermiştir. Aday listesine 2. sıradan giren Üstün Milliyetçi Hareket Partisi tarafından adaylığı açıklanarak kesinleştikten sonra çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeye başlamıştır. İlçede ticari anlamda girişimleri ile ilgi çeken Üstün için partisinden oldukça önemli ve olumlu yorumlar geldiği bilinmektedir.

Önerilen İçerik;

 2019 Yerel Seçimleri Belediye Başkan Adayları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.