Akıllı Tişörtler Satışa Çıkıyor

Giyilebilir teknoloji artık hak ettiği isme layık konuma geldi. Daha önceden aksesuarlara gelen yeniliklerden sonra şimdi de moda devi Ralph Lauren firması akıllı tişörtü duyurdu.
Akıllı Tişörtler Satışa Çıkıyor

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insan hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen bilim adamları öncelikle giyilebilir teknolojiyi duyurdu. Gözlük, saat, bileklik, yüzük derken artık tişörtlerimiz de akıllı bir hal aldı.

Ünlü moda firması Ralph Lauren yaptığı açıklamayla akıllı tişört geliştirdiklerini duyurdu. PoloTech Shirt adı verilen tişörtler üzerlerinde birçok özelliği barındırıyor.

PoloTech Shirt

Tişört üzerinde bulunan siyah kutu akıllı tişörtün esas görevini görüyor. Tişört kalp ritimlerimizi, attığımız adımları hatta harcadığımız enerjiyi bile ölçümleyebiliyor. Bunu ise kumaş liflerindeki nano devrelerle yapıyor. Tişörtün yapımında hareketleri algılayabilen nano devreler lifler ile birleştirildi. Vücudun hareketi sırasındaki gerilmeden dolayı veri elde edebilen bu teknoloji en ufak hareketi dahi algılayabiliyor.

Devreler tişört üzerinde tek bir merkezde toplanıyor. Algıladığı ve tespit ettiği bilgileri bu kısma topluyor. Ardından akıllı telefonunuza iletiliyor. Akıllı tişört sadece iOS cihazlarla birlikte kullanılabiliyor. Android kullanıcıları akıllı tişörtten şu an için maruz kalıyor.

PoloTech Shirt telefon uygulamaso

Tişörtün bir diğer özelliği ise bluetooth bağlantısı. Akıllı cihazınıza bağlanan tişört böylece topladığı verileri rahatlıkla aktarabiliyor. PoloTech Shirt topladığı verileri sağlık uygulamalarıyla da paylaşabiliyor. Özellikle sağlık uygulamasıyla birlikte antrenman yapıyorsanız ya da sağlık kontrolü yapıyorsanız tişört topladığı verileri istediğiniz sağlık programına aktarabiliyor.

Kanadalı OmSignal firması ile ortak olarak geliştirilen PoloTech Shirt 10 gün sonra ABD’de satışa sunulacak. Fiyat etiketinin 295 dolar olarak belirlendiği tişört şu an için sadece erkeklere üretiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.