Akıllı Telefon Kullanma Yaşı 9'a İndi

İngiliz araştırma şirketi Dubit Research'ün yayınladığı rapora göre Türkiye'de akıllı telefon kullanımı 9-10 yaşlarında başlıyor.
Akıllı Telefon Kullanma Yaşı 9'a İndi

İngiliz Dubit Research araştırma şirketi yöneticisi Adam Wootgate'in 2.TRT Uluslararası İzleme Günleri'nde açıkladığı rapora göre, Türkiye'de akıllı telefon kullanımı 9-10 yaşlarında başlıyor. Wootgate, Afrika, Avrupa, Amerika, Avustralya ve Asya'da çocukların geleneksel ve dijital medya alışkanlıklarını araştırdıklarını söyledi.

Çocuklarda dijital medyaya yönelimin Türkiye'de daha fazla olduğunun altını çizen Wootgate, dünyanın her yerinde olduğu gibi 7-8 yaşına kadar çocukların medya araçları arasında en çok televizyonu kullandığını ifade etti. 

Günümüzde 9-11 yaş aralığında en çok tercih edilen dijital medya aygıtının akıllı telefon olduğunu ifade eden Adam Wootgate, 9 yaşına kadar ailenin medya kullanım alışkanlıklarında etkiliyken bu yaştan sonra sınıf arkadaşlarının görüşlerinin önem kazandığının altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.