Akıllı Tasma Üretildi

Avustralyalı teknoloji firması evcil hayvanınızın günlük takibini yapabileceğiniz akıllı tasma üretti.
Akıllı Tasma Üretildi

Giyilebilir teknoloji yüzükten gözlüğe kadar birçok yerde kullanıldı. Son kullanım yeri ise en sadık dostlarımız olan evcil hayvanlarımızın ihtiyaçlarını takip edebilmemiz için tasarlanan akıllı tasma oldu.

Avustralyalı teknoloji firması Squeaker ilginç bir buluşa imza attı. Hayvanların giyilebilir teknolojilerini araştıran firma akıllı tasma üretti. Daha önce evcil hayvanlarımızın kaybolmaması adına farklı birçok tasarımların aksine firmanın ürettiği tasma özellikleriyle dikkat çekti.

Akıllı Tasma

Akıllı tasmaya Buddy adını veren firmanın ürettiği cihaz üzerinde LED ışıklara sahip. Böylece çekinmeden evcil hayvanınızı akşam saatlerinde dışarıya çıkartabilmeniz ve rahatlıkla karanlık ortamlarda sadık dostlarımızı görebilmemiz sağlanıyor.

Tasma için bir de akıllı telefon uygulaması geliştiren firma, cihazın telefonunuz ile bağlantı kurmasına olanak tanıyor. Uygulamaya notlar yazıp, hatırlatıcılar kurulabiliyor. Böylece hayvanınızın ihtiyaç görüntülemesi ve günlük aktivite takibi rahatlıkla yapılabiliyor. Aynı zamanda uygulama üzerinden akıllı tasmadaki LED ışığı ayarı da değiştirilebiliyor.

Akıllı Tasma

Hayvanınızın kaybolmaması adına üzerine GPS bağlantısı eklenen Buddy ile harita üzerinden nerede olduğunu sizlere gösteriyor. Dilerseniz yine harita üzerinde belirli bir alan işaretleyebiliyorsunuz ve evcil hayvanınız işaretli alanı geçtiği an uygulama tarafından bilgilendiriliyorsunuz.

Üzerinde Wi-Fi ve bluetooth gibi bağlantıların da bulunduğu akıllı tasma, ev sistemi uyumuyla da göz dolduruyor. Örneğin siz evde yokken evcil hayvanınız üşürse tasma bunu algılıyor ve evinizdeki otomatik termostatı devreye sokuyor. Böylece sadık dostumuz üşümekten kurtulmuş oluyor.

Akıllı Tasma

Şu an için geliştirilme aşamasında olan Buddy akıllı tasması online olarak yardım ve destek bekliyor. Cihaz yeterli desteği bulduğu takdirde Ağustos ayı içerisinde satışa çıkması bekleniyor. Cihaza sahip olmak isteyenlerin de en az 245 doları gözden çıkartması gerekiyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.