Akıllı Kalem Üretildi

Geliştirmeciler kağıtta yazılanları telefon, tablet ya da bilgisayar gibi sanal ortamlara aktaran akıllı kalem üretildiğini açıkladı.
Akıllı Kalem Üretildi

Günümüzde not almak için not defteri ya da ajanda yerine akıllı cihazlarımızı kullanıyoruz. Ancak telefonlarımız her zaman yanımızda olmuyor. Aynı zamanda kağıt kalem ile not almak insanlara çok daha kolay geliyor. Ayrıca kağıda yazılanlar unutulmuyor ya da kaybolmuyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte artık kalemler bile akıllandı. Son olarak geliştiriciler akıllı kalem üretildiğini duyurdu. Orée Stylograph adı verilen kalem ile kağıda yazdığınız yazılar anında dijital ortamlara da aktarılıyor ve böylece aldığınız not akıllı cihazınızda da görüntülenebiliyor.

Orée Stylograph

Üzerindeki deri kaplaması ve üçgen şeklindeki yapısıyla tutuşu kolaylaştıran bir tasarıma sahip olan Orée Stylograph isimli akıllı kalem yanında A5 boyutunda defter ile geliyor. Özel bir kağıt yapısına sahip olan defter, kalem yazı yazarken o andaki hareketlerin kaydedilmesine olanak sağlıyor. Yani teknoloji sadece kalem üzerinde değil defter üzerinde de olduğunu gösteriyor ve o defter olmadan kalemin yazdıkları kaydedilemiyor.

Orée Stylograph’ın iki gün boyunca şarjı dayanıyor. Yazdığı her bilgiyi defter sayesinde kendi dahili hafızasında tutabilen akıllı kalem üzerinde bluetooth teknolojisini taşıyor. Böylece ister Android ister iOS cihazınıza bağlanıyor ve yazılanları akıllı telefonunuza iletebiliyor.

Orée Stylograph

Akıllı kalem bir de telefonunuz için uygulamayla geliyor. Bu uygulamaya kalem bluetooth ile bağlanıyor ve yazdıklarını uygulama sayesinde farklı formatlarda kullanıcılarına iletebiliyor. Aynı zamanda üçüncü parti uygulamalara (Google Drive, Evernote) yazdıklarını gönderebiliyor.

0.7 mm uca sahip olan kalem arkasında USB girişiyle şarj olabiliyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan Orée Stylograph’ın Eylül ayında raflardaki yerini alması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.