Akıllı Evler İstanbul'da

İstanbul’daki çarpık, plansız ve bilinçsiz kentleşmenin çözümü bulundu: akıllı evler!
Akıllı Evler İstanbul'da

İstanbul’un hatta ülkemizin en büyük sorunlarından biri de çarpık kentleşme. Kişilerin daha öncelerden bilinçsiz ve plansız olarak yaptığı konutlar günümüzde yaşamsal alanlarımı kısıtlıyor ve özellikle de trafik için çok büyük engel teşkil ediyor.

Türkiye’nin metropol şehri olan İstanbul ne yazık ki çarpık kentleşmeye maruz kalan illerin başında geliyor. Zamanında çok göç alırken çarpık kentleşmenin önüne geçilmediği için günümüzde altyapısal büyük sorunlar yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bu sorunları tamamıyla ortadan kaldırmak için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm projesini başlatan belediye yeni evler ve yaşam alanlarını modern bir şekilde tasarlıyor. Ancak çağımızın etkilerden de uzak kalmak istemeyen tasarımcılar çareyi yine teknolojide buluyor.

Akıllı Ev

İçinde bulunduğumuz dönemden dolayı artık her şey “akıllı”. Tasarımcılar ve mimarlar İstanbul’un yeni yüzünde teknolojiden uzak kalmak istemiyor ve yeni evleri akıllı hale getiriyor.

Akıllı evler için İstanbul’da ilk düğmeye basan belediye ise Başakşehir Belediyesi.  Belediyenin başlattığı yeni uygulamada artık Başakşehir içerisine yapılacak olan her hane için “akıllı” olma zorunluluğu getirildi. Başakşehir’in hedefi ise akıllı kent haline gelmek. Bu nedenle artık yapılacak olan evlerde gerekli alt yapıya sahip olmayan evler ne yazık ki ruhsat alamayacak.

Akıllı Ev

Akıllı evlerde elinizde bulunan herhangi bir akıllı cihazınız sayesinde uzaktan kumanda kontrol sistemi mevcut. Siz evde olmasanız bile uygulama sayesinde sıcak suyu, kombiyi, klimayı, perdeleri, elektrikleri ve daha birçok şeyi sadece akıllı cihazınız üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Bu da bazı sorunların önüne geçiyor. Örneğin evinizi su bastığı haberi gelirse direkt olarak akıllı cihazınız üzerinden suyu tamamen kapatabiliyorsunuz.

Test olarak Başakşehir’de başlayan uygulamanın zaman içerisinde İstanbul’un her yerine yayılması bekleniyor. İstanbul halkı da çarpık kentleşmenin ve altyapısal sorunların bu yöntem ile çözülebileceğini konusunda hemfikir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.