Akıllı Ayna Lucy

İtalyan bir teknoloji tasarım firması güneş ışığını yansıtarak evinizin aydınlanmasını sağlayan akıllı ayna geliştirdi.
Akıllı Ayna Lucy

Çoğu kişinin ev tutarken en çok dikkat ettiği özelliğin başında odaların güneş ışığı alıp almaması gelir. Güneş ışığı olmayan evlerde kişi daralır. Bazen evin penceresi olsa dahi binanın açısından dolayı güneş ışığını almak imkansız olur. Bu durum yüksek elektrik faturasıyla cebimize de yansır. Bu gibi durumlarda artık yardımınıza koşan akıllı aynanız var: Lucy!

İtalyan teknoloji tasarım firması Solencia tarafından geliştirilen Lucy evinizin adeta güneş batana kadar ışıldamasını sağlıyor. Lucy enerjisini güneşten alıyor ve güneş enerjisiyle çalışıyor.

Akıllı Ayna Lucy

Akıllı aynanın çalışma prensibi ise gayet basit. Üzerinde bulunan güneş enerji sistemi Lucy’nin hareket etmesini sağlıyor. Kullanıcının ise Lucy’i güneş gören bir pencereye bırakması ve aydınlatma ayarını yapması yetiyor. Lucy üzerindeki sensörler sayesinde tıpkı bir ayçiçeği gibi güneşi izliyor ve üzerinde bulunan yüksek teknolojili ayna yardımıyla güneş ışığını evinize yansıtıyor. Böylece eviniz gün boyunca güneş ışığı görmüş oluyor.

Akıllı Ayna Lucy

Sıradan bir ayna yansıması ile karşılaştırılmaması gereken Lucy üzerinde çok güçlü yansıtıcılar bulunduruyor. Akıllı ayna güneşten aldığı ışığı tam 250 metre kare hatta daha fazlasına yansıtabiliyor. 250 metre karelik bir alanı aydınlatmak için 5000 lümen ışık gerekirken Lucy güneşten aldığı enerji ile tam 7000 lümen ışık yansıtıyor.

Evinizin ya da ofisinizin her yerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz ve ortalığı ışıltıya boğan Lucy için şu anda ön sipariş verilebiliyor. 2016 yılının başında satılmaya başlanacak ürün için 199 doları gözden çıkartmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum