Alternatif Tıbbın İlacı Akgünlük Nedir, Faydaları Nelerdir?

Bazı ağaçlardan elde edilen akgünlük alternatif tıpta sıkça kullanılan bir şifa kaynağıdır. Gelin, akgünlüğü tanıyalım ve faydalarını birlikte öğrenelim.
Alternatif Tıbbın İlacı Akgünlük Nedir, Faydaları Nelerdir?

Akgünlük bitkisi sağlık açısından çok önemli bir bitkidir. Birçok hastalık ve sağlık problemlerine deva olur. Alternatif tıbbın insana sunduğu doğal şifa kaynakları arasında bulunur ve birçok hastalık ile sağlık problemlerinin doğal yöntemle tedavi edilmesinde önemli bir rol üstlenir. Ancak doğru bir şekilde kullanılması gerekiyor. işte akgünlük hakkında bilmeniz gerekenler...

Akgünlük Nedir?

Akgünlük Nedir?

Ak günlük ağacı Afrika, bazı Arap ülkeleri ve Hindistan’da yetişen, 8 metreye kadar uzayabilen ağaç türüdür. Akgünlük bu ağaçlardan elde edilen bir tür ağaç sakızıdır. Ağaçların gövdesine çizikler açılarak dışarı çıkan akgünlük, sertleşince ağacın üst kısmından kazınır. İçerisinde uçucu yağlar ve organik asitler bulunan bu sakız kıvamındaki akgünlük oldukça faydalıdır.

Tedavi amacıyla uzun yıllardır kullanılan akgünlük özellikle de Hindistan'da 5 bin yıllık bir alternatif tıp geleneğinde önemli bir yere sahiptir. Birçok hastalık, yara ve iltihapta akgünlükten faydalanılır.

Akgünlük Faydaları Nelerdir?

Akgünlük Nedir?

Akgünlük faydaları anti enflamatuar özelliğinden gelir. Yapılan çalışmalar sonucu akgünlük bitkisinin anti-enflamatuar yani iltihap önleyici etkisi olduğu, artrit gibi iltihaplı hastalıklarda ödem ve ağrıda belirgin azalma sağladığı görülmüştür. İltihaplı eklem romatizması, kireçlenme, sırt ve eklem ağrıları, hareket kısıtlılıklarını azaltılmasında oldukça etkilidir.

Aynı zamanda ak günlük faydalarından biri de balgam söktürücü ve nefes darlığı giderici özelliğidir. özellikle astım hastalarında nöbetleri azalttığı, nefes alma kapasitesini arttırdığı da tespit edilmiştir. Bunların yanında yara iyileştirici, stres ve depresyonu gidermeye yardımcı, hafızayı güçlendirici etkileri de söz konusudur.

Akgünlük bitkisinin kanser hastalığında tümör büyümesini önlemede, kötü hücrelerin çoğalmasını ve yayılmasını engellemede de etkili olduğunu belirten uzmanlar, sağlık yönünden son derece önem taşıdığının altını çizer.

Akgünlükte bulunan mineraller ve antioksidanlar cilt sağlığı üzerinde de olumlu etki gösterir. Ayurvedik tıpta sıklıkla kullanılan akgünlük cilt yaralarının iyileşmesine yardımcı olur. Kurumuş ciltler için de çok faydalıdır. Yaşlanma etkilerini ve cilt sorunlarını iyileştirebilir.

Akgünlükte yer alan vitamin ve mineraller bağışıklığın güçlenmesinde de önemli rol oynar. Bağışıklık güçlendikçe vücudun hastalıklarla savaşma gücü artar. Özellikle kış aylarında yaşanan grip ve nezle gibi hastalıkların yaşanma oranı azalır. Hasta olsanız bile bu durum sizi zorlamaz. Hastalıklar bağışıklık sistemi sayesinde kolayca atlatılabilir.

Akgünlük Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Akgünlük Nedir?

Akgünlük romatizma, kireçlenme, eklem ağrıları, balgam sorunu, nefes darlığı, öksürük, astım, cilt sorunları, cilt iltihabı ve yaraları gibi birçok hastalık ve rahatsızlığa iyi gelen bir besindir. İltihap azaltıcı özelliği sayesinde iltihaba neden olan birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilir.

Alternatif tıpta cilt iltihabı ve yaralarında sıklıkla akgünlük kullanılır. İltihap kurutucu olan akgünlük, eklemlerde oluşan iltihabı da bu özelliği sayesinde kurutur ve ağrıların azalmasına yardımcı olur.

Akgünlük Nasıl Kullanılır?

Akgünlük Nedir?

Akgünlük toz halinde kullanılabilir. Ezilip toz haline getirildikten sonra yutulabilir. Tablet şeklinde satılan akgünlük bitkileri de bulunur. Bunların tüketimi çok daha kolaydır. Cilde faydalı olduğu için akgünlük bitkisi birçok kozmetik ürününde ve kremde de tercih edilir. Bu ürünlerden yararlanılabilir.

Akgünlük sakızı tütsü olarak da kullanılmaktadır. Tütsü yapıldığında boğaz ağrıları, solunum yolu sıkıntıları ve yorgunluk gibi belirtiler azalır. Her nefeste şifa bulmanızı sağlar. Tütsü severler sağlıklarını da düşünüyorlarsa akgünlük sakızı tütsüsünü tercih edebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Safran Çiçeğinin FaydalarıSpirulina Nedir, Faydaları Nelerdir?

Akgünlük kilo verdirir mi?

Akgünlük sakızının sıkça tüketilmesinin kalori yakımını hızlandırdığı söylenmektedir. Akgünlüğün içerisindeki bileşenlerin kilo vermeyi hızlandırdığı düşünülür. Bu sebeple kilo vermek isteyen birçok kişi akgünlük sakızından faydalanmaktadır. Akgünlük sakızı aktarlardan elde edilebilir.

Akgünlük sakızı çiğnenir mi?

Akgünlük sakızı çiğnenebilir. Çiğnendiğinde nefes açıcı ve nefes darlığı giderici özelliği bulunur. Öksürük gibi hastalık belirtilerinde de etkilidir. Her gün çiğnenmesinde bir sıkıntı olmaz. Aksine ağızdaki enzimler sayesinde akgünlükteki yararlı bileşenlerden daha iyi faydalanılabilir.

Akgünlük günde ne kadar tüketilmeli?

Akgünlük her gün 1 ya da 2 parça kullanılabilir. Sakız ya da toz halinde tüketilebilir. Eğer sakız çiğnemek ve yutmakta zorlanıyorsanız akgünlüğü suda bekleterek suyunu da içebilirsiniz. Ayrıca akgünlük içeren tabletler de bulunur. Bu tabletler kolay kullanım şekilleriyle ön plana çıkar.

Akgünlük yağı öksürük için nasıl kullanılır?

Akgünlük yağı uçucu bir yağdır. Öksürük gibi problemlerde kullanmak için bu yağı bir bardak suya iki damla damlatabilir ve bu suyu kıyafetlere ve yastıklara serpebilirsiniz. Havaya karışan uçucu yağ kokusu solunum yolunun rahatlamasına ve öksürüğün azalmasına yardımcı olabilir.

Akgünlük balgam söker mi?

Akgünlük balgam söktürücü bir besindir. Aynı zamanda öksürük giderir ve solunum yolunu rahatlatır. Balgamın sökülmesiyle kişi daha rahat nefes alabilir. İltihaplar azaldıkça hastalığın belirtileri yok olmaya başlar. Bunun için akgünlüğü toz, sakız, uçucu yağ ve tütsü şeklinde kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum