Airedale Terrier Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Airedale Terrier köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Airedale Terrier köpeği en yakın dostunuz olabilir..
Airedale Terrier Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Airedale Terrier Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Airedale Terrier

10. Airedale Terrier köpeği, İngiliz Terrier köpek ırkından gelmekte olup terrier ırkının en büyüğü olma özelliğine sahiptir. Son derece kaslı ve iyi gelişmiş vücut yapısına sahip Airedale Terrier köpeği kısa kuyruğu ile dikkat çekmektedir. Kuyruğu her daim dimdik durmaktadır.

Airedale Terrier

9. Sağlıklı bir Airedale Terrier köpeği düzenli diyete uygun beslenme ve bakım ihtiyaçlarının karşılanması durumunda 10 ile 12 yıl arasında yaşam süresi bulunmaktadır.

Airedale Terrier

8. Türün en sık rastlanan renk tonları siyah ve bronzdur. Daha çok tiftikimsi görünümü ile dikkat çeken bu tür uzaktan küçük bir koyunu andırmaktadır.

Airedale Terrier

7. Airedale Terrier köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri son derece hızlı atik, cana yakın, zeki, kendine güvenen, dost canlısı ve cesur olmasıdır.

Airedale Terrier

6. Airedale Terrier köpeğinin erkek cinsleri ortalama 23 ile 30 kg ağırlında iken dişiler 18 ile 20 kg aralığındadır. Ayrıca boyu dişilerde 58 cm civarında olup erkeklerde 62 cm uzunluğa çıkabilmektedir.

Airedale Terrier

5. Mükemmel düzen ve tertibe sahip Airedale Terrier köpeği ev içerisinde ki dağınıklıklardan aşırı huzursuz olmaktadır. Hatta sahibinin çorap, iç çamaşırı, oyuncaklar ve araç gereçlerini toplaması ile bilinmektedir.

Airedale Terrier

4. Yüksek enerjili bir köpek olasından dolayı Airedale Terrier köpeğinin düzenli olarak egzersiz ihtiyacının giderilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde sanılandan çok daha agresif ve huzursuz hareketler sergileyecektir.

Airedale Terrier

3. Airedale Terrier köpeği bağımsız kişiliği ile bilinmektedir. Bu sebeple korunaksız bölgelerden kolaylıkla kaçabilmektedir. Ancak ailesine karşı oldukça sadık odluğu da ayrı bir noktadır.

Airedale Terrier

2. Airedale Terrier köpeği çocuklara karşı inanılmaz iyi bir türdür. Hatta bebek bakıcısı ünvanını dahi almış bu sevimli dostumuz inanılmaz şefkatli ve sevgi dolu bir kişiliğe sahiptir. Ancak her ne olursa olsun  küçük çocuklarla kontrolsüz bırakılmamalıdır.

Airedale Terrier

1. Her daim uzun ömürlü, sağlıklı ve çevresi ile iyi geçinebilen bir Airedale Terrier köpeğine sahip olmak istiyorsanız başta iyi bir ırk yetiştiricisinden köpeği aldığınıza emin olunuz. Beraberinde her daim kaliteli köpek maması, düzenli diyet, iyi bir eğitim ve sosyalleşme iyi gelecektir.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.