Ahmet Ünal Çeviköz Kimdir? & Hakkında Bilgi

1952'de İstanbul'da doğan Ahmet Ünal Çeviköz, İngiliz Dili ve Edebiyatı bitirmiştir. Bu içeriğimizde Ahmet Ünal Çeviköz hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Ahmet Ünal Çeviköz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ahmet Ünal Çeviköz Biyografisi

Ahmet Ünal Çeviköz; 1952'de İstanbul'da doğdu, Lise öğrenimini Kadıköy Maarif Koleji’nde tamamladı, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nı 1974 yılında bitirdi. 1978 yılında ise yine Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünü bitirdi. Mezun olur olmaz Dış İşleri Bakanlığı’nda göreve başladı, sonrasında Moskova Büyükelçiliği İkinci Katiplik görevini yerine getirdi. Bregenz Başkonsolosluğu'nda Konsolosluk yaptı.

ahmet-unal-cevikoz-biyografisi.jpg


Yoğun Siyasi Hayatı Dopdolu Geçti

Ankara Doğu Dairesinde Şube Müdürlüğü yaptığı görevinden sonra Sofya Büyükelçiliği Müsteşarlığı görevine getirildi. Dışişleri Bakanlığı’nın izni ile 1989 yılında NATO Uluslararası yazmanlığında görev başına geçti.  İlk önce ekonomi direktörlüğünde sonra ise siyasi direktörlükte çalışmalarını sürdürdü. 1993'de Brüksel Üniversitesi’nde Uluslararası Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldu. 1994'de NATO'nun Moskova Enformasyon Bürosu’nu açma görevini üstlendi, NATO Rusya Kurucu Senedini hazırlayarak 1997'de tekrar Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevine geri döndü. Balkan Dairesi Başkanlığı ve Kafkasya - Orta Asya Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Bu görevlerini tamamladıktan sonra 2001 - 2004 yılları arasında Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliğini, 2004 - 2006 yılları arasında da Irak Büyükelçiliğini yaptı. 2007 - 2010 yılları aralığında Dış İşleri Bakanlığı Müsteşar İkili Siyasi İşler Yardımcılığı yapmak üzere Ankara'da bulundu. 2009 yılında bu görevi dahilinde Türkiye - Ermenistan arasındaki imzalanan protokollerin hazırlıklarını yaptı. 2010'da Londra Büyükelçiliği görevine atandı, 2014 yılında bu görevini başarıyla tamamlayarak ülkeye geri döndü.

yogun-siyasi-hayati-dopdolu-gecti.jpg


Başarılı Bir Hayat Öyküsü

Bütün hayatı başarılarla dolu geçen Çeviköz, eğitimini tamamladığı günden bu yana ülkesine hizmet eden zeki, ileri görüşlü ve çalışkan bir kişiliktir. 2013'de Uluslararası Denizcilik Örgütü Yirmi Sekizinci Dönem Genel Kurul Başkanı olarak seçilmiştir. (2013-2015)

basarili-bir-hayat-oykusu.jpg


Beş Dil Biliyor

24 Haziran 2018 dönemi genel seçimlerinde CHP'nin 2. Bölge İstanbul milletvekili adayı olan Çeviköz; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça dillerini bilmektedir.

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri - Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.