Ahmet Sorgun Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olan Ahmet Sorgun, 1958 yılı Konya'da doğmuştur. bu içeriğimizde Ahmet Sorgun hakkında merak ettiklerinizi derledik.
Ahmet Sorgun Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ahmet Sorgun Biyografisi

Evli ve 6 çocuk babası olan Sorgun, Ocak 2010 ile Aralık 2014 tarihleri arasında Ak Parti Konya İl Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca Sorgun, birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu ve yöneticilik yaptı.

ahmet-sorgun-001.jpg


Ahmet Sorgun'un Eğitim ve Çalışma Hayatı

1977 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra, 1981 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest Avukat olarak çalışma hayatına başladı. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi’nde 1. Hukuk Müşavirliği ve Genel Sekreter yardımcılığı, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (KOSKİ) Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi görevlerde bulundu. 

ahmet-sorgunun-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg


Ahmet Sorgun'un Siyasi Hayatı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan sorgun, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.  2010 -2014 yılları arasında Ak Parti Konya İl Başkanlığı yaptı. 26. Dönem genel seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olarak meclise girdi.

ahmet-sorgunun-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri - Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.