Ahmet Necdet Sezer Kimdir

Eski Türkiye Cumhuriyeti 10. Cumhurbaşkanı, hukukçu ve Eski Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer, 13 Eylül 1941 tarihinde Afyon’da doğdu.
Ahmet Necdet Sezer Kimdir

Ahmet Necdet Sezer’in Biyografisi

İlköğretim ve ortaöğretimin ardından 1958 yılında Afyon Lisesi’nden mezun oldu. Liseden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırdı ve 1962 yılında bitirdi. Mezun olduktan sonra Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı.

Ahmet Necdet Sezer, Dicle Yerköy Hakimlikleri ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. 1983 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. Aradan geçen beş yılın sonunda ise dönemin Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı. Kısa bir süre sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı oldu.

Ahmet Necdet Sezer, 5 Mayıs 2000 tarihinde mecliste yapılan seçimde 330 oy alarak Türkiye Cumhuriyetinin 10. Cumhurbaşkanlığına seçildi. Türkiye’nin ilk hukukçu cumhurbaşkanı oldu.

7 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı makamında kalan Ahmet Necdet Sezer, 28 Ağustos 2007 tarihinde yerini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bıraktı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.