Ahmet Levendoğlu Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kırık Hayatlar isimli dizi ile geçen Ahmet Levendoğlu, 1945'te İstanbul'da dünyaya geldi.
Ahmet Levendoğlu Kimdir

Ahmet Levendoğlu Biyografisi

Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra Lonrdra'ya giden Ahmet Levendoğlu, tiyatro üzerine eğitim aldı. Uzun yıllar tiyatroyla ilgilenen Ahmet Levedoğlu kamera karşısına ilk kez Kırık Hayatlar isimli dizi ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer alan Ahmet levendoğlu, günümüzde Kara Ekmek isimli dizide Ahmet karakteri ile kamera karşısına geçti. 

ahmet-2.jpg

1987'de Ateşten Günler isimli dizide Peyami karakterini canlandırdı. Dizi, Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk ordusunun yaşadıklarını ve halkın çektiği zorlukları anlatıyor. Halide Edip Adıvar'ın Ateşten Gömlek isimli romanından uyarlanan dizide Zuhal Olcay, Ahmet Levendoğlu, Can Gürzap, Metin Belgin ve Müşfik Kenter yer aldı. Daha sonra Sağır Oda isimli dizide Gündüz Galip karakterini canlandırdı. Dizi, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kaybolan Nazi altınlarının peşine düşen bir grup insanın yolunun Türkiye'de kesişmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Orhan Kılıç, Çağla Kubat ve Mahir Günşiray yer aldı. 

ahmet3.jpeg

Usta oyuncu 2006'da ise Küçük Kadınlar isimli dizide Hulusi karakterini canlandırdı. Dizi, anne ve babalarının ölümünden sonra hayata tutunmaya çalışan 5 kız kardeşin yaşadıklarını anltıyor. Dizinin başrollerinde ise Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer ve Elit İşcan yer aldı. 2014'te ise Kızılelma isimli dizide yer aldı. Dizi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın içerisinde yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Furkan Palalı, Pelin Akil, Zeynep Eronat, Erdal Cindoruk ve Adnan Biricik yer aldı. 

 

Ahmet Levendoğlu 2005'te Kara Ekmek isimli dizide Ahmet karakterini canlandırdı. Dizi, hayatı birdenbire dğeişmeye başlayan Asiye isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Özlem Yılmaz, Ushan Çakır, Engin Hepileri, Altan Erkekli ve Anıl İlter yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  •  Kara Ekmek-2015
  •  Kızıl Elma-2014
  •  Son-2012
  •  Küçük Kadınlar-2008
  •  Sağır Oda-2006
  •  Yaz Yağmuru-1993
  •  Baharın Bittiği Yer-1989
  •  Ateşten Günler - 1987
  •  Kırık Hayatlar -1985

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.