Ahmet Kural Kimdir

Murat Cemcir ile iyi bir ikili olmayı başaran Ahmet Kural, 10 Kasım 1982’de Kütahya’da dünyaya geldi.
Ahmet Kural Kimdir

Ahmet Kural Biyografisi

Tiyatro ile lise yıllarında tanışan Ahmet Kural, Selçuk Üniversitesi’nde Radyo Televizyon ve Sinema eğitimi aldı. Kendisini oyunculuk alanında geliştirmek için Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Daha sonra ise Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Kamera karşısına ilk kez 2007’de Evimin Erkeği isimli dizi ile geçti. Tanınmaya ise Gazi isimli dizide canlandırdığı Fırat Kalender karakteri ile başladı.

2008’de Gazi isimli dizide Fırat karakterini canlandırır. Dizide terhisine bir hafta kala, görev yaptığı karakolda saldırıya uğrayan Fırat, eve gazi olarak döner. Hayinliklerin sadece dağlarda olmadığı fark edince bunlara engel olmak için ayağa kalkmayı başarır ve mücadelesi başlar. Dizinin başrollerinde Ahmet Kural, Selin Demiratar ve Yıldız Çağrı Atiksoy yer aldı. Aynı yıl Onur Ünlü’nün senarist ve yönetmenliğini yaptığı Güneşin Oğlu isimli filmde Ahmet karakterini canlandırdı. Film yıllarca hayatında bir mucize olmasını bekleyen Fikri isimli yaşlı bir adam en sonunda mucizeyle iç içe olur. Fikri artık etrafındaki insanların içine girip çıkabilen bir ruha sahip olur fakat bu durum başlarda eğlenceli olsa da daha sonra mucizeden kurtulmak için uğraşır. Filmin başrollerinde Köksal Engür, Haluk Bilginer, Hümeyra ve Özgü Namal yer aldı.

Ahmet Kural 2009’da Bir Bulut Olsam isimli dizide Harun karakterini canlandırdı. Birleşmiş Milletler gönüllüsü doktor Serdar ile Narin isimli bir genç kızın yollarının kesişmesini anlatan dizinin başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Melisa Sözen ve Engin Akyürek yer aldı. Aynı sene Kahramanlar isimli dizide Serkan karakterini canlandırdı. Dizi polislerin, acil yardım görevlileri ve itfaiyecilerin yaşadığı zorlukları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kutsi, Ahmet Kural, Nihat Alptuğ Altınkaya ve Didem İnselel yer aldı.

2010’da Memleket Meselesi isimli filmde Mustafa karakterini canlandırdı. Film inatçı ve doğru öğretmen Adil Hoca mesleğinin son günlerinde doğup büyüdüğü topraklarda görev yapmaya başlar. Genç bir polisten yediği tokatla göreve başlayan ve zamanla memleket meselesi olan olayın peşine düşer, olayın sonuçlanması için büyük uğraşlar verir. Filmin başrollerinde Ahmet Uğurlu, Füsun Demirel, Tuna Orhan ve Ahmet Kural yer aldı.

ahmet Kural

2011’de Çalgı Çengi isimli filmde canlandırdığı Gürkan karakteri ile geniş bir kitle tarafından tanınmaya başladı. Filmde kuzeni Salih ile birlikte düğünlerde şarkı söyleyen Gürkan, bir gün bir cinayete tanık olurlar. Film o günden sonra başları beladan kurtulmayan ikilinin yaşadıklarını anlatıyor. Başrolleri ise Ahmet Kural ve Murat Cemcir paylaştı. 2012’de ise İşler Güçler isimli dizide film çekmek için uğraşan Ahmet, Murat ve Sadi’nin yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz yer aldı. 2014'te ise Kardeş Payı isimli dizide Metin karakterini canlandırdı. Film, icat yapıp zengin olmaya çalışan Metin ve Ali’nin yaşadığı komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Seda Bakan yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler:

  • 2014-Oflu Hoca'nın Şifresi         
  • 2014-Kardeş Payı            
  • 2013-Düğün Dernek      
  • 2012-2013-İşler Güçler 
  • 2012-Behzat Ç. Çalgıcı
  • 2011-Üsküdar'a Giderken          
  • 2010-2011-Elde Var Hayat          
  • 2010-Memleket Meselesi          
  • 2010-Çalgı Çengi             
  • 2009-Ramazan Güzeldir              
  • 2009-Bir Bulut Olsam    
  • 2009-Kahramanlar         
  • 2008-Gazi           
  • 2007-Evimin Erkeği
  • 2007-Fikrimin İnce Gülü

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.