Ahmet Kenan Tanrıkulu Kimdir

Milliyetçi Hareket Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili olan Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1958 yılında İstanbul'da doğmuştur. Baba adı Osman Necati, anne adı Melahat'tır.
Ahmet Kenan Tanrıkulu Kimdir

Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra yüksek lisansını ABD Western Illinois University'de Matematiksel İktisat alanında tamamladı. ABD University of Pennsylvania Wharton School'da Makro Modelleme, ABD University of Colorado'da Ekonomi Uzmanlığı, İngiltere University of Bradford'da Ulaşım Planlaması, Milli Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi eğitimlerini aldı.DPT planlama uzmanı, Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanı oldu. Gemlik Gübre Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun Siyasi Hayatı

21. ve 23. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 23. Dönemde AGİTPA ve Türkiye-AB KPK; 24. Dönemde AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB KPK ve Çevre Komisyonu Üyeliği yaptı.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.

Tanrıkulu, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.