Ahmet İlhan Özek Kimdir

Ahmet İlhan Özek, 1 Ocak 1988’de Aydın’da dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ahmet İlhan Özek Kimdir

Ahmet İlhan Özek Biyografisi

Ahmet İlhan Özek’in Kulüp Kariyeri

Ahmet İlhan Özek, futbol yaşantısına ilk olarak 2001 yılında doğduğu kentin takımı olan Aydınspor’da başladı. 5 sene burada kendini geliştirdikten sonra 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’ne geçiş yaptı. 2 sene de burada oynadıktan sonra 2008 yılında Bozüyükspor’a transfer oldu ve ilk profesyonel sözleşmesine imza attı. 2 sene forma giydiği takımında 61 maça çıkan Ahmet İlhan, bu maçlarda 19 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Gösterdiği etkili performans ile Süper Lig ekiplerinden Manisaspor’a transfer oldu. İlk sezonunda Manisaspor ile 8 maça çıkabilen Ahmet İlhan, ikinci sezonunda takımda yerini sağlamlaştırdı ve 29 maçta 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2012-2013 sezonunda ligin bir başka ekibi Kardemir Karabükspor’a transfer oldu.

ahmet ilhan özek kardemir karabükspor

Bu transfer 1,2 Milyon Euro’ya tamamlandı. Takıma dahil olduğu andan itibaren ilk 11’de maçlara çıkmaya başladı ve takımın değişilmez isimleri arasında yer aldı. 3 sezon forma giydiği takımda 87 kez sahada kendine şans yaratırken 14 de gol sevinci yaşadı. 2014-2015 sezonun sonunda Kardemir Karabükspor’un küme düşmesiyle beraber takımdan ayrılacağını açıkladı ve 2015-2016 sezonu öncesinde bonservissiz şekilde Çaykur Rizespor’a transfer oldu.

Ahmet İlhan Özek’in Milli Takım Kariyeri

Ahmet İlhan Özek, milli formayı kariyerince ilk olarak 2011 yılında Türkiye A2 takımında giydi ve burada 3 maçta forma giydi. 2013 yılında ise ilk kez Türkiye A Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca milli formayı 3 kez giydi ve 2 kez de gol atma başarısı gösterdi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.