Ahmet Hakan Kimdir

Ahmet Hakan, 11 Ağustos 1967’de Yozgat’ta dünyaya gelen gazeteci ve televizyoncudur.
Ahmet Hakan Kimdir

Ahmet Hakan Biyografisi

Memur bir babanın evladı olan Ahmet Hakan, babasının görevi neticesinde Anadolu’nun birçok şehrinde bulundu ve çocukluğu Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti. Liseyi İmam Hatip Lisesi’nden mezun olarak bitirdi.

Liseden eğitim görürken okuma yazma alanında kendisini geliştirdi ve Mavera Dergisi’ne abone oldu. Yazmayı hiç bırakmayan Ahmet Hakan, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu ve aynı zamanda bazı hikayeler yazdı. Bu hikayeler daha sonrasında Yedi İklim Dergisi’nde yayınlandı.


 

Ahmet Hakan’ın Kariyeri

Yazma gücü etkili olan Ahmet Hakan, İstanbul’da Hürbakış gazetesinde bir süre genel yayın ve haber müdürlüğü yaptı. Kendisini gazetecilik alanında geliştiren Hakan, 1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı.

TGRT’de çalışırken, yeni kurulan Kanal 7’ye geçiş yaptı. Kısa süre burada deneyim sahibi olurken, dikkatleri üzerine çekti ve 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini üslendi.

ahmet hakan televizyon programı

2004 yılında kanal yönetimi ile düşünceleri uyuşmadı ve ayrılmak zorunda kaldı. Ardından gelen yıllarda ise Yeni Şafak ile anlaştı. Burada köşe yazarlığı yapmaya başlayan Hakan, sonrasında ise Sabah Gazetesi’nde çalıştı.

2018 yılında ise Ahmet Hakan, Kanal D Haber Ana Haber bültenini sunmaya başladı. Doğan Holding'in Demirören Holding'e satılmasında sonra ise Ahmet Hakan'ın Kanal D'deki görevine son verildi.

Ahmet Hakan, 2018 yılı itibarıyla gazetecilik ve televizyonculuk mesleğine Doğan Grubu bünyesi altında devam etmektedir. Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaparken CNN Türk’te ‘’ Tarafsız Bölge ‘’ programını sunmaktadır.


 

Ahmet Hakan’a Yapılan Saldırı

Yaptığı yayınlar sebebiyle birçok kesimden tehditler alan Ahmet Hakan, 1 Ekim 2015'te evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı.

Burnu ve kaburgası kırılan Hakan, saldırı sonrasın hastaneye götürüldü. Saldırı sonrasında yayın hayatına ara vereceği haberleri çıksa da kısa sürede toparlandı ve iş hayatına devam etti.

 

 Neoldu. Com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.