Ahmet Cebe Kimdir

Ahmet Cebe, 2 Mayıs 1983’de Almanya’nın Krefeld kentinde dünyaya gelen Türk futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Ahmet Cebe Kimdir

Ahmet Cebe Biyografisi

Ahmet Cebe’nin Kulüp Kariyeri

Ahmet Cebe, futbol kariyerine ilk olarak yerel liglerde mücadele eden Rasensport Krefeld takımında başladı ve bir dönem burada oynadıktan sonra 2002 yılında Anadoluspor Krefeld takımına geçiş yaptı. Yarım sezonda burada oynayan Türk futbolcu, 2002 yılında KFC Uerdingen 05 takımına transfer oldu ve imzaladığı yeni sözleşme işe profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. 2002-2004 yılları arasında forma giydiği takımda 57 maça çıkıp 8 gol atma başarısı gösterdi.

Burada oynadığı oyun sayesinde birçok takımını dikkatini üzerine çekti ve 2004-2005 sezonu öncesinde Alman Ligi’nin güçlü ekibi Schalke 04’e transfer oldu. Sezon içerisinde istenilen seviyeye bir türlü çıkamayan Ahmet Cebe, tek bir maça çıkmadan takımdan ayrıldı ve Almanların bir başka ekini Fortuna Düsseldorf’a gitti. 4 sene forma giydiği takımında sadece 36 maça çıkıp 4 gol attı. Takım içerisinde genel olarak yedek statüde yer aldı ve hiçbir zaman ilk 11 oyuncusu olamadı.

ahmet cebe denizlispor

2009 yılında ise yolunu Türkiye’ye çevirip Süper Lig’de mücadele eden Denizlispor’a transfer oldu. İlk sezonunda kendisi adına takımda iyi başarı gösterse de Denizlispor’un küme düşmesine engel olamadı. Bir sonraki sezon da bir alt ligde mücadele etti ve o dönem adı Bank Asya olan ligde 33 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırdı. Sezon sonunda takımdan ayrılan tecrübeli orta saha oyuncusu, 2011-2012 sezonunda Kardemir Karabükspor’a transfer oldu ve sadece yarım sezon burada kalıp 7 maça çıktı.

ahmet cebe akhisar belediyespor

Sezonun ikinci devresinin başlangıcında Akhisar Belediyespor’a geçiş yaptı ve sezonu sonunda kariyerinin en büyük başarısı olan Türkiye 2. Lig şampiyonluğunu yaşadı. Bu başarı ile tekrardan Süper Lig’e çıkma fırsatını yakaladı. 2012-2013 sezonunda itibaren Akhisar Belediyespor’da mücadele eren Ahmet Cebe, 2015-2016 sezonu itibariyle 91 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı.

Ahmet Cebe’nin Başarıları

Akhisar Belediyespor

Türkiye 2. Lig Şampiyonluğu: 2011-2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.