Ahmet Berat Çonkar Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan Ahmet Berat Çonkar, 1976 yılında Ankara'da doğmuştur.
Ahmet Berat Çonkar Kimdir

Ahmet Berat Çonkar’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi işletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına başlamıştır. İstanbul'da özel sektörde Dış Ticaret Müdürü olarak çalışmış daha sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaletinde bulunan University of Miami’de İşletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra merkezi New York'ta bulunan; American Express firmasının Miami'de bulunan, Latin Amerika ve Karayipler Genel Merkezi'nde Yeni iş Geliştirme Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2005-2007 yılları arasında aynı firmanın Kurumsal Hizmetler grubunda, Karayip Adaları Bölgesi'nden sorumlu Uluslararası Satış ve Yeni iş Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı.

Ahmet Berat Çonkar’ın Siyasi Hayatı

2007 yılından sonra 2 yıl süre ile Ekonomi ve Dış Politika alanında Başbakan Danışmanı olarak görev yaptı. Bu süreçte Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ni, Oxford Üniversitesi Türk Diplomat Eğitim Programı'nı ve Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Uzmanlık Programı'nı (ATAUM) tamamladı.

2009 - 2011 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Dışişleri Danışmanı olarak görev yaptı. TBMM Başkanı'nın tüm dış ilişkiler ve parlamenter diplomasi çalışmalarının planlanması, organizasyonu ve yürütülmesinde sorumluluk üstlendi.

2011 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İstanbul l. Bölge'den milletvekili seçilen Çonkar, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, NATOPA Türk Grubu üyeliği, Kolombiya Dostluk Grubu Başkanlığı ve Almanya Dostluk Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Daha sonra AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Çonkar, 16 Ekim 2014 tarihinden itibaren TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

Ahmet Berat Çonkar, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Çonkar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.