Ahmet Aktaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

1951 yılında Malatya'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Ahmet Aktaş hakkında merak ettiklerinizi bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte Ahmet Aktaş'ın biyografisi!
Ahmet Aktaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ahmet Aktaş Biyografisi

Ak Parti'nin Şanlıurfa için konuşulan isimlerinden olan Ahmet Aktaş bu durumdan dolayı yeniden dikkat çeken adaylardan bir tanesi olmuştur. 1951 yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir.

ahmet-aktas-biyografisi.jpg


Ahmet Aktaş'ın Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini aile ile birlikte yaşadığı Malatya'da tamamlamıştır. Devamında lisans eğitimini almaya karar vermiştir. Lisans eğitimi için ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni seçmiştir. Bir sene kadar eğitimine devam ettikten sonra farklı bir alana yönelmeye karar vermiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde makina ve endüstri mühendisliği alanına yönelerek lisans eğitimine devam etmiştir. Başarılı bir eğitim hayatının sonunda lisans diplomasını alarak mühendis olarak çalışma hayatına başlamak istemiştir.


Ahmet Aktaş'ın Çalışma Hayatı

1980 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kendi firmasını kurmak için atılımda bulunan Akta bunu aynı sene içinde gerçekleştirmiştir. 1980 yılından beri tekstil alanında ve kendi firmasında çalışmalarına başarılı bir şekilde devam etmektedir. Aktif çalışma yaşantısına rağmen Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği olan MİAD'ın da kurucusu olarak yaşadığı şehir için bir ilke imza atmıştır. Uzun süre boyunca kurucusu olduğu derneğin aynı zamanda yöneticiliğini de yapmıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Aktaş Arapça, Farsça, İngilizce bilmektedir.


Ahmet Aktaş'ın Siyasi Hayatı

Siyaset hayatı ile her zaman iç içe olan Aktaş öğrencilik dönemlerinden beri gönüllü olarak parti çalışmalarına katılmaya gayret etmiştir. Eş zamanlı olarak kendi işlerini yapması, başkanlığını yaptığı önemli bir derneğin olması ile birlikte siyasetle de iç içe bir hayat yaşamayı tercih etmiştir. Belediye başkanlığı için aday olmaya karar vermesi de bunun paralelinde gerçekleşmiştir. Aydıntepe'den belediye başkanı olarak seçimlerde kazanan taraf olmuştur. Görevini başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Şuan için ise AKP hükümeti tarafından adı adaylar arasına ekleneceği düşünülmektedir.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.