Ahmet Akın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğan Ahmet Akın, 25, 26 ve 27. dönem Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili seçilmiştir. Bu içeriğimizde Ahmet Akın hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
Ahmet Akın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ahmet Akın Biyografisi

1973 senesinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya gelen Akın, ilkokul ve ortaokul eğitimlerini Balıkesir Gönen'de tamamladıktan belli bir süre sonra İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdi. İngiltere'de bulunan Cambridge Eurocenter'da almış olduğu Dil ve Ekonomi eğitimleri hayatında önemli bir yer oluşturdu. Beykent Üniversitesinin Fen Edebiyat Fakültesi kısmının Tarih Bölümü'nde yüksek derece öğrenimime devam etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde bir miktar siyaset eğitimi gördü. İspanya'da farklı senelerde yenilenebilir enerji malzemeleri kaynakları ve üretimi üzerinde birçok eğitim, ders ve seminerlere katıldı. Enerji üzerine birçok alanında faaliyet gösteren bazı özel sektör kuruluşlarında önemli görevler üstlendi, uluslararası alanda faaliyet yürüten holdinglerde CEO’luk ve Yönetim Kurulu Üyesi tarzında görevler aldı. Ülkemizin enerji alanında dışa bağımlılığını son verdirecek, çevreye zararsız ve daha ekonomik bir şekilde elektrik üretim projeleri üstünde çalışmalarını sürdürmektedir.

ahmet-akin-biyografisi.jpg


Ahmet Akın'ın Bildiği Diller

Ahmet Akın İspanyolca, İngilizce ve İtalyanca dillerini güzel bir şekilde bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ahmet-akinin-bildigi-diller.jpg


Ahmet Akın'ın Dönem Millet Vekillikleri

Ahmet Akın 25, 26 ve 27. dönem Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili seçildi. 26. Dönem milletvekilliği sırasında Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyeliği ve Dışişleri Komisyonu’nda üyelik yaptı.


İmzası Bulunan Bazı Kanun Teklifleri

  • 5488 Sayılı konunda Tarım Kanunu üzerinde değişiklik yapılmasına
  • İmar Kanunu üzerinde değişiklik yapılmasına dair teklif
  • 07.05.1987 3359 Sayılı kanunda Sağlık Hizmetleri Ana Kanunu'nda değişiklik teklifi
  • Seçimlerin finansmanı ve siyasi partilerin kanunu teklifi
  • 65 Yaşını tamamlamış güçsüz, muhtaç ve kimsesiz olan Türk vatandaşlarına bir miktar aylık bağlanması amacıyla kanunda düzeltme yapılmasına kanun teklifi
  • Genel Sigortası ve Sosyal Sigortalar Kanunu’nda bazı değişiklikler Yapılması konusunda Kanun Teklifi
  • Ankara Kazan ilçesinin isminin Kahramankazan olarak düzeltilmesi ve genel tatiller, ulusal bayram hakkında kanun değişikliği yapılmasına kanun teklifi

imzasi-bulunan-bazi-kanun-teklifleri.jpeg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.