Ahırı Kütüphaneye Dönüştürdü

Osmaniye'de lise son sınıfta okuyan Hüseyin Ege Kök, evlerinin ahırını kütüphane haline getirdi.
Ahırı Kütüphaneye Dönüştürdü

Osmaniye'de lise son sınıf öğrencisi olan Hüseyin Ege Kök, evlerinin ahırını kütüphaneye dönüştürerek örnek oldu.

Düziçi ilçesine bağlı Karaçarlı Köyü'nde yaşayan 18 yaşındaki Hüseyin Ege Kök, annesinin ölümünün ardından kendisindeki 150 kitapla başlayarak ahır olarak kullandıkları yeri kütüphane haline getirdi. Annesi Yüksel Kök'ün isminden esinlenerek Yüksel'in Kütüphanesi ismini verdiği kütüphane, okul çağındaki çocuklara hizmet veriyor.

Hüseyin Ege Kök, kütüphaneyi geliştirmek, genç nesillere daha iyi bir hizmet sunmak ve kütüphanenin materyallerini arttırmak için hareket ettiklerini söyledi.

osmaniye lise öğrencisi

1907 ÜNİFEB olarak bilinen Çukurova Üniversitesi'ndeki Fenerbahçeliler'in kurduğu platform da, Hüseyin Ege Kök'e destek sağladı.

Kampanya başlatan Çukurova Üniversitesi 1907 ÜNİFEB Platformu, Yüksel'in Kütüphanesi'nin gereksinimlerini liste şeklinde hazırladı. Bu konuda bankaya da bir hesap açan platformun kütüphaneyi daha güzel bir ortama taşımak için paylaştığı ihtiyaç listesi şu şekilde:

  • inşaat malzemesi olarak kum, çakıl, çimento, briket
  • asma raf
  • her türlü kitap, okuma seti, kırtasiye malzemesi ve satranç takımı

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum