Ağva'da Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer

Doğasıyla kendine hayran bırakan Ağva'da görülmesi gereken yerleri, Ağva'ya nasıl ulaşılacağını ve hakkında bilinmeyenleri bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Ağva'da Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer

İstanbul'a yakınlığından dolayı hafta sonları doğaya kaçmak isteyenlerin uğrak noktaları arasında bulunan Ağva, doğal güzellikleriyle herkesi kendisine hayran bırakıyor. Denizi, nehirleri, yemyeşil ormanları ve daha birçok doğa harikasıyla gezilmeye değer yerler arasında bulunan Ağva, hem yazları hem de kışları sakinlik arayanların ilk adresi oluyor.

Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz Ağva'ya gidildiğinde görmeden dönülmemesi gereken yerlerden bir liste içeriyor. Ayrıca Ağva'ya nasıl gideceğinizi ve Ağva hakkında merak ettiklerinizi cevaplandırdığımız bu içeriğimiz, Ağva tatiliniz için rehber görevi görüyor.

Ağva'da Gezilecek Yerler Listesi

SıraOtelBölgeÖne Çıkan
1Göksu NehriGöksuDoğası
2Kurudere ŞelalesiHacıllıSakinliği
3Kilimli KoyuBucaklıDenizi
4Hacıllı KöyüHacıllıDoğası
5Gürlek MağarasıHacıllıTarihi
6Ağlayan KayaAğva MerkezKaya Şekli
7Kadırga Koyu PlajıBucaklıDenizi
8Akçakese KöyüAkçakeseDoğası
9Yeşilçay DeresiAğva MerkezDoğası
10Kurfallı Altı PlajıKurfallıDenizi

Ağva'da Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer

İşte Ağva'ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler...

1. Göksu Nehri

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Ağva denildiğinde akla ilk gelen yer olan Göksu deresi, etrafında birçok restoran, kafe ve otelleriyle yoğun ilgi görüyor. Huzur dolu bir ortam sunan Göksu deresi, uzunluğuyla da dere üzerinde tekne turu yapmak isteyenleri memnun ediyor. Kuş seslerinin ve yeşilliğin yer aldığı Göksu deresi, özellikle ilk bahar ve yaz aylarında oldukça yoğun ilgi görüyor.

AdresGöksu, 34983 Şile/İstanbul

2. Kurudere Şelalesi

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Hacıllı köyünde yer alan Hacıllı Şelalesi bir diğer adıyla Kurudere Şelalesi, gizli kalmış doğasıyla herkesi büyülüyor. Arabayla ulaşım için uygun olmadığından birçok kişinin pek bilmediği bu şelale, doğayla baş başa kalarak huzur bulmak isteyenlerin ilk adresi oluyor. Kamp yapmak isteyenlerin Ağva’da tercih ettiği yerler arasında bulunan bu şelale, özellikle yaz sıcaklarında serinletici suyuyla giden herkesi büyülüyor.

AdresHacıllı, Hacilli Selalesi Kamp Alani, 34980 Şile/İstanbul

3. Kilimli Koyu

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Ağva’nın en bilinen koyları arasında yer alan Kilimli Koyu’nda dalgaların oluşturduğu kayalıklar ortaya harika bir manzara sunuyor. Dalgaların kırılmasından dolayı Karadeniz’de yüzdüğünüzü unutturacak derece dingin olan bu koy, hafta sonu kamp yapmak isteyenlerin ilk uğradığı yer oluyor.

AdresAğva Kilimli Koyu, Bucaklı, 34980 Şile/İstanbul

4. Hacıllı Köyü

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Ağva’nın en popüler köyleri arasında yer alan Hacıllı Köyü, doğasıyla gidenleri büyülüyor. Ağva’nın gizli kalmış en güzel mekanlarını barındıran bu köy, hem doğa yürüyüşleri için hem de kamp için Ağva’da kesinlikle tercih edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresHacıllı köyü 34983 Şile/İstanbul

5. Gürlek Mağarası

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Hristiyanlığın yayılma dönemlerinde Bizans askerleri tarafından misyonerlerin hapsedildiği Gürlek Mağarası, macera sevenlerin dikkatini çekiyor. Hacıllı şelalesinin yakınlarında olduğundan dolayı doğa yürüyüşü yapanların beğenisinin kazanan bu mağara, aynı zamanda oldukça tehlikeli olduğundan dolayı da derinlerine inilmesi önerilmiyor.

AdresHacıllı, Hacilli Selalesi Kamp Alani, 34980 Şile/İstanbul

6. Ağlayan Kaya

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Ağva’nın sembolü haline gelen Ağlayan Kaya, duvaklı bir geline benzemesi ve beyaz renkte olmasından dolayı Gelin Kayası olarak anılıyor. Aynı zamanda ağlayan kaya ismini ise bazılarına göre de ağlıyormuş gibi bir görünüm vermesinden dolayı alıyor. Ağva’da kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu doğa harikası, yürümek ve bu manzaraya karşı kamp yapmak için tercih ediliyor.

AdresAğva Merkez, Ağlayan Kayalar Parkı, Şht. İsmail Sk., 34990 Şile/İstanbul

7. Kadırga Koyu Plajı

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Amfi tiyatroya benzetilen Kadırga Koyu, Ağva’da kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Ağva’da kamp yapmak isteyenler tarafından da tercih edilen Kadırga Koyu, birçok faleze de sahip olduğundan dolayı harika bir manzara sunuyor.

AdresKadırga Koyu, Bucaklı, 34980 Şile/İstanbul

8. Akçakese Köyü

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

İstanbul’un karmaşasından kaçıp sakince vakit geçirmek için ideal olan Akçakese Köyü, özellikle yaz aylarında denize girmek isteyenlerin Ağva’da ilk tercih ettiği yer oluyor. Ayrıca birçok piknik alanlarıyla da dikkat çeken bu köy, butik otelleriyle de beğeniliyor.

AdresAkçakese köyü, Şile, İstanbul

9. Yeşilçay Deresi

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

Ağva'da Koca Dereside denen bir diğer güzel nehride Yeşilçay deresi. Etrafında yer alan kafe ve restoranlarla güzel havalarda oldukça yoğun ilgi gören yeşilçay deresi, su ve kuş seslerini duyabileceğiniz harika bir kaçış noktası. Yeşillikler arasında akan derenin vermiş olduğu huzurla beraber bir kahve içmek ise insanın bütün stresini alıyor.

AdresKoca Deresi, Ağva, Şile/İstanbul

10. Kurfallı Altı Plajı

Ağva'da Gezilecek En İyi Yerler

İncecik kumları ve sakinliğiyle Ağva'da denize girmek için en uygun yerler arasında bulunan Kurfallı Altı Plajı, çarşaf gibi deniziyle de beğeniliyor. Göksu deresinin denize döküldüğü bu nokta, kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

AdresKurfallı Altı Plaj, Kurfallı, 34980 Şile/İstanbul

Ağva'ya Nasıl Ulaşılır?

İstanbul Ağva Arası Yol Güzergahı Haritası;

Ağva'nın Tarihi

Ağva, Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılar gibi bir çok uygarlığın uğrak yeri olmuştur. Ağva' nın tarihi M.Ö. 7.yüzyıla kadar dayanmaktadır. Ağva'ya 14. yüzyılın ikinci yarısında Konya, Karaman ve Balıkesir'den gelen Türkmen boylarını yerleştiği dile getirilmektedir.

Karadeniz kıyısında 3 km uzunluğunda kumsala sahip olan Ağva, doğal plajı, koyları ve ormanları ile oksijen oranının çok yüksek olduğu bir bölgedir. Kilimli Koyu, Gelin Kayası, Göksu Nehri mutlaka keşfedilmesi gereken yerlerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ağva'nın En İyi RestoranlarıAğva'nın En İyi Otelleri

Ağva'da gezilecek yerler neresi?

Ağva'ya gittiğinizde gezmeniz gereken yerler arasında; Göksu deresi, Kurudere Şelalesi, Kilimli Koyu, Hacıllı Köyü, Gürlek Mağarası, Gelin Kayası, Kadırga Koyu Plajı, Akçakese Köyü, Yeşilçay Deresi ve Kurfallı Altı Plajı Ağva'nın en güzel gezilecek yerleridir.

Ağva'da ne yemeli?

Ağva'da yenilecek en güzel yemek balıktır. Tam bir balık cenneti olan Ağva'da sazan, torik, lekarda, lüfer ve istavrit en sevilen lezzetlerdir.

Ağva'da ne yapılır?

Ağva'ya gittiğinizde; doğa yürüyüşü, kamp yapmak, denize girmek, bisiklete binmek, balık tutmak, tekne turu yapmak ve piknik yapmak gibi doğayla iç içe birçok aktivite yapmak mümkündür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.