Ağustos Böceği ile Karınca Masalı Oku | Konusu ve Hikayesi

Birçok kişi tarafından bilinen Ağustos Böceği ile Karınca hikayesini bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte komik Ağustos Böceğiyle Karınca masalı kısaca özeti;
Ağustos Böceği ile Karınca Masalı Oku | Konusu ve Hikayesi

Ağustos Böceği Karınca Masalı

Ağustos böceği ile karınca hikayesinin kısaca özetini araştırdık. Özellikle bebeklerin çok sevdiği Ağustos Böceği ve Karınca masalının hikayesi nasıl? İşte Çoğu insanın bildiği en iyi masallardan birisi olan Ağustos böceğiyle karınca masalının komik ve duygusal hikayesi;

Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış. Ağustos böceği tüm yaz boyunca sadece şarkı söyleyip saz çalmış. Tüm yaz günlerini bu şekilde geçirmiş. Güzel günler akıp geçmiş kış gelmiş. Havalar çok soğuk ve yağışlı olmaya başlamış. Ağustos böceği artık yorgunluktan şarkı söyleyemez hale gelmiş. Soğuktan üşümüş ve karnı çok acıkmış. Kış için hiç hazırlık yapmamış. O gününü gün ederken komşusu karınca tüm yazı kışa hazırlanmakla geçirmiş. Ağustos böceği karıncanın hep çalıştığını hatırlamış ve komşusundan ödünç istemek için kapısına gitmiş. Kapıyı çalmış, karınca açmış kapıyı.

Ağustos Böceği Karınca Masalı

Karşısında soğuktan perişan olmuş ağustos böceğini görmüş. Ne istiyorsun ağustos böceği kardeş? demiş. Ağustos böceği de karınca kardeş havalar çok soğudu, çok üşüyorum. Karnım da çok aç. Bana ödünç yiyecek bir şeyler verebilir misin? Söz veriyorum ağustosta borcunu geri ödeyeceğim demiş. Karınca neden yiyecek hiçbir şeyin yok, tüm yaz boyunca ne yaptın? demiş. Ağustos böceği çok utanmış ve ben tüm yaz boyunca saz çaldım şarkı söyledim. Kış için hiç hazırlık yapmadım demiş. Bunu duyan karınca çok sinirlenmiş ve madem tüm yaz boyunca şarkı söyleyip saz çaldın, şimdi de oyna o zaman demiş ve kapıyı tak diye ağustos böceğinin yüzüne kapatmış.

Aç kalan ağustos böceği soğuktan titreyerek dönmüş ve keşke bütün yaz boyunca karınca gibi çalışsaydım, saz çalıp şarkı söylemeseydim. Şimdi evimde bir sürü yiyeceğim olurdu onları afiyetle yerdim demiş. Ve bir daha bütün yazı saz çalıp şarkı söyleyerek geçirmeyeceğine yemin etmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum